Erzurum'un Yakutiye İlçesine bağlı Hilal kent semtinde yaşayan 35 yaşındaki Sadrettin Gümüşgöz doğalgaz faturasını ödeyebilmek için kanını sattığını iddia etti.
Erzurum'da yaşamını sürdüren 35 yaşındaki 2 çocuk babası Sadrettin Gümüşgöz 3,5 yıl önce eşi tarafından terk edilerek yalnız bırakılmış.Hastalığından dolayı çalışamaz halde olan Gümüşgöz bütün zorluklara rağmen hayatını devam ettirmeye çalışıyor. Devletin fonla verdiği TOKİ bloklarında oturan Gümüşgöz 144 TL gelen doğalgaz faturasını ödeyemeyince son çare olarak kanını sattı.
Eşi tarafından terk edilen 2 çocuk babası Sadrettin Gümüşgöz doğalgazın kesik olmasından dolayı evinin çok soğuk olduğunu söyledi. Gümüşgöz, "3.5 yıl şiddetli geçimsizlik nedeniyle eşim beni terk edip çocukları alıp gitti. Ben de devletin verdiği yardımlarla ayakta durmaya çalışıyorum. Doğalgaz faturası geldi faturayı ödeyecek param olmadığı için gidip kanımı satıp doğalgaz parasını site yöneticisine verdim ama benim vermemle olmadı binamızda merkezi sistemli ısınma sistemi olduğu için diğer site sakinleri de doğalgaz paralarını vermesi gerek ama devletin verdiği evleri alıp içinde oturmadıkları için doğalgaz parasını vermiyorlar bizde hepsini ödeyemediğimiz için doğalgazımız kesildi soğukta oturuyoruz." dedi.
Sadrettin Gümüşgözün oturduğu TOKİ bloklarında şimdilerde ise merkezi sistemli doğalgazla ısınma olduğu için diğer site sakinleri doğalgaz paralarını ödeyemediği için 4 sitede toplam 128 dairenin toplam 30 bin TL borcu olmasından dolayı doğalgaz kesilerek insanlar soğukta bırakıldı. Devletin fon ile dar gelirli vatandaşlara yardım etmek amacıyla yapılan sitelerde doğalgazın kesilmesi sitelerde oturan insanları zor durumda bırakıyor. Evin içinde battaniyelerle oturan çocuklar çok üşüdüklerini söyledi. 9 yaşındaki Sibel Duran,"Evimiz çok soğuk olduğu için evin içinde battaniyelerle oturmak zorunda kalıyoruz. Biz okuldan geldiğimizde doğalgazımız kesik olduğu için hemen yatağın içine girip ısınmaya çalışıyoruz ve hiç ders çalışamıyoruz" dedi.
Site yöneticileri bir an önce bu durumun çözülmesini isteyerek gerekli kişilerden yardım istediler.
Yöneticiler, "Çocuklarımız evde soğukta oturuyorlar ve hasta oldular. Biz doğalgaz paramızı ödüyoruz ama yinede doğalgazımız kesiliyor. Diğer ev sahipleri de gelip doğalgaz faturasının parasını ödesinler biz hakkımıza düşen parayı ödüyoruz ama toplu para yatırılmadıkça doğalgazımızın açılmayacağını söylediler. Bu kış günü ne yapacağımızı şaşırmış durumdayız." diye konuştular.
(EMY-AA-Y)

19.02.2013 12:41:52 TSI

Editör: Wan Haber