Gaziosmanpaşa'da bir anne ve 4 çocuğunun hayatını kaybettiği doğalgaz faciasında ihmaller zinciri göze çarptı. Şofben bağlanan mutfakta havalandırma için menfez olmadığı görülürken, alüminyum folyo ile yapılmış boru dikkat çekti.
Gaziosmanpaşa'da anne ve 4 çocuğunun hayatını kaybettiği şofben faciasının detayları gün aydınlanınca ortaya çıktı. Facianın yaşandığı evin arka tarafında bulunan mutfakta ihmaller zinciri göze çarptı. Mutfakta sıcak su kullanımı için doğalgaz hattına şofben bağlandığı ancak havalandırma için menfez yapılmadığı görüldü. Mutfaktan dışarı çıkan doğalgaz borusunun ise alüminyum folyo ile sarılması dikkat çekti. Facianın yaşandığı evde incelemelerde bulunan İGDAŞ ekipleri, doğalgaz saatini söktü.
Öte yandan hayatını kaybeden anne Hamide Özyapı'nın kuzeni Adile Özyapı, "Olayı duyunca koşa koşa geldik. Ben sağlık personeliyim. Çocukları baygın görünce annelerini aradım. Banyoda olduğunu düşündüm. Banyo kapısını açmaya çalıştım ama kapının arkasına sıkışmıştı. Baktım nabzı yok. Çıkardık ancak iş işten geçmişti. Acımız çok büyük. Çok kötü oldum" dedi.
(MA-ÖFA-CC-Y)

28.01.2013 11:14:53 TSI

Editör: Wan Haber