Aksa Balıkesir Doğalgaz Dağıtım A.Ş. İşletme Müdürü Ferhat Öztürk, doğalgazdan ölümlerin teknik hatalardan kaynaklandığını söyledi.
Balıkesir'de 68 bin 500 doğal gaz abonesi olduğunu ve abonelerin doğal gaz ölümleri ile ilgili tedirginlik yaşandığını belirten Ferhat Öztürk, yaygın olarak kullanılan doğalgazın doğru kullanıldığında son derece güvenli ve ekonomik bir yakıt olduğunu söyledi. Öztürk, doğalgaz yakıcı cihazlarının bakımlarının zamanında yaptırılmasının önemli olduğunu ifade ederek, "Kullanıcıların bazı basit bilgi ve tedbirlerle güvenli, ekonomik ve verimli gaz kullanımı son derece kolaydır. Doğalgaz kullanılan cihazlar son derece modern teknolojilerin kullanıldığı cihazlardır. Doğalgazın şehrinize ve binanıza ulaşımında kullanılan hatlar da en yeni teknolojiyle üretilmiş, standartlara uygun ve uzman kadrolarımızın denetiminde projelendirilerek tesis edilmektedir" dedi.
Doğalgazın zehirsiz bir gaz olduğunu ve basında yer alan zehirlenmenin doğrudan doğalgaz ile ilgili olmadığını söyleyen Ferhat Öztürk "Zehirlenmeler, doğalgaz yakıcı cihazlarının bağlandığı bacaların temizlenmemesi, bakımının yapılmaması veya baca malzemelerinin zaman içerisinde deformasyona uğraması, baca sensörünün bulunmaması veya iptal edilmesinden dolayı görevini yapamaması ve dışarıya atılamayan baca gazının iç ortama yayılması sonucu gerçekleşmektedir" şeklinde konuştu.
(TS-MŞ)

28.01.2013 18:51:58 TSI

Editör: Wan Haber