Kütahya'da bir grup vatandaş, 3,5 ay önce taşındıkları konutlarına doğalgaz akışı sağlanmadığı iddiasıyla yol ortasında lastik yakarak eylem yaptılar.
Yol ortasında lastik yakan ve 3,5 aydır ısınma problemi yaşadıklarını belirten vatandaşlar, 25 Eylül'de konutlarını teslim almalarına ve sayaçlarının monte edilmesine rağmen gaz akışının sağlamadığını ifade ettiler. Vatandaşlar, sorun nedeniyle çocuklarının evde üşüdüğünü, birçok kişinin de hastalandığını öne sürerek, "Toplam 564 konutun bulunduğu sitede 3,5 aydır yaşıyoruz. Site yönetimi, doğalgaz için para ödememizi istedi. Bin 105 lira para talebinde bulundular. Bu miktardan doğalgaz için 357 lira alınacağını söyleyip, kalanını ise çeşitli kalemlere böldüler. 'Cihaz eksik' deyip yine para istediler. İstenen paraları eksiksiz ödedik. 3,5 ay oldu ve hala gaz verilmedi. Millet bu yüzden mağdur oldu. Çocuklarımız hasta oldu. Rapor verildi ve okula gidemiyorlar. Isınamayınca elektrikli ısıtıcı kullanıyoruz. Bu nedenle de elektrik faturaları yüklü gelmeye başladı. 200 ile 400 lira arasında faturalar geliyor. Herkes asgari ücretle geçinmeye çalışıyor. Sesimizi duyurmak için gecenin bu vaktinde soğukta yollara döküldük. Yetkililerden yardım bekliyoruz" dediler.
Vatandaşların protesto amacıyla yaktığı lastik, iftaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yaklaşık 100 kişilik grup, polis ekiplerinin ikna çabası sonucu olaysız bir şekilde dağıldı.
Bundan 1,5 ay önce de vatandaşlar mahalleye giden yolu trafiğe kapatarak, seslerini duyurmaya çalışmıştı.
(EFE-ÖK-Y)

20.01.2013 20:26:20 TSI

Editör: Wan Haber