Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin, olası bir afet durumunda kurumların koordineli çalışarak, daha hızlı ve etkin fayda sağlaması amacıyla sivil toplum kuruluşları ile oluşturduğu platform genişliyor.
Belediye Hizmetlerine Gönüllü Katılım Yönetmeliği kapsamında düzenlenen ortak işbirliği protokolü imza törenine, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, İtfaiye Daire Başkanı Emin Pehlivan, Acil ve Afet Derneği (ACAT) Antalya Şubesi yöneticileri ve Kızılay Derneği Muratpaşa Şubesi yöneticileri katıldı.
Başkan Mustafa Akaydın, hiçbir zaman afet yaşanmaması temennisinde bulunarak, "Sivil toplum kuruluşlarını gösterdiği bu duyarlıktan dolayı kutluyorum. Doğal afetlerde ortak hareket ederek, en hızlı şekilde müdahale edilmesi gerekiyor. Bu imzalar ile işbirliği yaptığımız kurum sayısı 8'e yükseliyor. Bu işbirlikleri devam edecektir. Umarım bizler böyle afetlerle karşılaşmayız da, bu platformun müdahale etmesine gerek kalmaz" dedi. Başkan Akaydın, daha sonra ACAT Antalya Şubesi Başkan Yardımcısı Sevda Altınbaş ve Kızılay Derneği Muratpaşa Şube Başkanı Faruk Celep ile birlikte işbirliği protokolü imzaladı.
ACAT Şube Başkan Yardımcısı Altınbaş ise, Antalya itfaiyesine eğitim vermek ve Birleşmiş Milletler Arama Kurtarma Birliği standartlarına hazırlamak istediklerini söyledi.
Kızılay Muratpaşa Şube Başkanı Celep de Kızılay'ın artık her türlü afete en hızlı şekilde müdahale edebildiğini belirtti.
Başkan Akaydın, imza töreninden sonra arama kurtarma köpeğini severek, köpeğin özellikleri hakkında eğitmenlerden bilgi aldı.
(SK-Y)

19.02.2013 13:04:46 TSI

Editör: Wan Haber