Osmaniye İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İbrahim Sağlam, müdürlüğünün Osmaniye Damızlık Sığır Yetiştiriciler Birliği ile ortak hazırladığı "Kalite Yönetim Sistemleri Eğitimi ile Personelin Teknik Kapasitesinin Arttırılması" konulu projesinin, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) Teknik Destek Programı kapsamında kabul gördüğünü söyledi.
Sağlam, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Proje, 2013 yılı Şubat-Mart aylarında gerçekleştirilecek olup, proje ile İl ve İlçe Müdürlüklerimiz bünyesindeki teknik personele ODSYB bünyesindeki üyelerden toplam 40 kişiye, 54 saatlik eğitim verilecektir. Proje kapsamında; Toplam Kalite Yönetimi anlayışı baz alınarak, ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi, ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi, HACCP sistemi, GLOBALGAP İyi Tarım Uygulamaları ve İç Tetkikçi Eğitimi konularında eğitimler verilecektir" dedi.
Eğitimlerin kapsamı ile ilgili de bilgi veren Sağlam, şunları kaydetti:
"İyi Tarım Uygulamaları eğitimi; iyi, sağlıklı ve çevreci tarımsal üretim için uygulanması gereken işlemlerin tümünü, ISO 22000 ve HACCP sistemi; standardın şartlarını, işletmelerin personel, alet-ekipman, altyapı ile ilgili olarak uyması gereken kuralları, iyi hijyen uygulaması konusunu, ISO 9001 eğitimi; standart şartlarını ve sistem kurarken yapılması gerekenleri, İç tetkikçi eğitimi ise bu sistemler için yetkin denetçiler sağlamak konusunda eğitimleri içerecektir. Bu eğitimlere katılan kurumumuz personeli ve Osmaniye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği üyesi üretici temsilcileri, kalite yönetim sistemlerini daha iyi anlayacaklar ve ileride gerçekleştirecekleri Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi (ISO 22000) ve Kalite Yönetim Sistemi (ISO 9001) için gerçekleştirecekleri sertifikasyon çalışmalarına adım atmış sayılacaktır. Proje çerçevesinde katılımcılara verilecek olan eğitimler, konularında profesyonel bir eğitim kurumu tarafından gerçekleştirilecektir."
(ACK-AKL-Y)

30.01.2013 12:53:10 TSI

Editör: Wan Haber