Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) Genel Sekreteri Onur Yıldız, projelere en az 40 en fazla 400 bin lira hibe desteği vereceklerini söyledi.
Hatay Gazeteciler Cemiyetinde bir bilgilendirme toplantısı düzenleyan Yıldız, 2013 yılı ilan çağrısı kapsamında 'Sürdürülebilir Üretimin Geliştirilmesi ve Yenilikçilik Mali Destek Programı' ana temalı bir ilan çağrısı yaptıklarını hatırlattı.
Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı olarak verdikleri tüm eğitim ve bilgilerin ücretsiz olduğunu kaydeden Yıldız, ilan çağrısı kapsamında projelere en az 40 en fazla 400 bin lira hibe desteği verileceğini aktardı.
2013 yılı mali destek programının amacının bölgede faaliyet gösteren işletmelerin yenilik yapma ve uygulama kapasitelerini artırarak rekabet edebilme gücünü artırmak ve sürdürülebilirliklerini sağlamak olduğunu anlatan Yıldız, proje hazırlayan tüm KOBİ ve kooperatiflerini başvuru yapmaya davet etti.
DOĞAKA olarak kendi görev alanlarına düşen Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş illerinde çok büyük bir proje başvuru potansiyeli olduğuna inandıklarını belirten Yıldız, şu ana kadar ajansa yapılan proje başvuru sayısının 5 bin 354 olduğunu, proje sayısı olarak ise en büyük ilin Hatay olduğunu vurguladı.
(ADM-Y)

08.02.2013 16:16:51 TSI

Editör: Wan Haber