Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Belediye sınırları içerisinde bulunan mahallelere gaz arzının sağlanması amacıyla çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü kaydetti.
Sahil geçiş yolu, devlet sahil yolu, Kanuni Bulvarı gibi yolların geçmekte olduğu mahallelere doğalgaz verilebilmesi için karayolları ile protokol yapılarak söz konusu alanların belediyeye devredilmesinin zorunlu olduğunu belirten Başkan Gümrükçüoğlu, "Külfeti ne olursa olsun gerekli protokolleri yaparak bazı yerleri Karayollarından devralmamız gerekiyor. Bu anlamda belediye meclisimiz protokollerin yapılabilmesi için gerekli yetkiyi bizlere verdi. 2013 yılında doğalgaz çalışmaları hızlı bir şekilde sürdürülecek" dedi.
Yüklenici AKSA firmasının alt kuruluş olan Karadeniz Doğalgaz ile 2012 yılının son üç ayında yaptıkları görüşme ve planlamalarda 2013 yılında kent genelinde 40 bin metre polietilen döşenmesini öngördüklerini kaydeden Gümrükçüoğlu, " Bu rakam 2012 yılında 13 bin olarak gerçekleşmişti. Belirlenen 40 bin metrenin müteahhit firma olan AKSA'nın genel müdürlüğünce onaylanması lazım. Belki 40 bin olarak onaylanmayacak. Ama takiplerimiz sürüyor. Diyelim ki 40 bin veya 30 bin olarak onaylandı. Bunun için hızlı davranmak gerekiyor. Bunu yılın yarısına kadar tamamlayabilirsek diğer yarısında gaz verme işlemleri sürer. Bunun için külfeti ne olursa olsun bazı yerleri karayollarından devralmamız gerekiyor. Bu noktada Karayolları ile devir için gerekli protokoller yapılacak" ifadelerini kullandı.
(BK

02.01.2013 17:40:40 TSI

Editör: Wan Haber