Kastamonu'da Orman ve Su İşleri Bakanlığı 10. Bölge Müdürlüğü Kastamonu Şube Müdürlüğü tarafından Kastamonu'da Doğa Turizme Gelişme Planı toplantısı gerçekleştirilecek.
Kastamonu Halk Eğitim Merkezinde 12 Şubat Salı günü saat 14.30'da yapılacak toplantıda Özlem Gülnar ve Funda Gürleyen Kuru tarafından katılımcılara bilgi verilecek.
Merkez ilçenin dışında Taşköprü, Hanönü, Tosya, İhsangazi, Araç, Daday, Devrekani ve Seydiler ilçelerinin de katılması beklenen toplantıda katılımcılara son yıllarda kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarına Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın sorumluluk alanları içerisinde yer alan ormanlar, korunan alanlara, doğal alanlara, kırsal kalkınmaya, kalkınma için işbirliği gibi konular hakkında bilgi verilecek.
Orman ve Su İşleri Bakanlığı 10. Bölge Müdürlüğü Kastamonu Şube Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Bu çerçevede, turizm destinasyonunun uzun dönemde sürdürülebilir olması için geniş kapsamlı, dikkatli, katılımcı ve paylaşımcı olarak planlaması, sürecin etkin yönetimi ve izlenmesi de gerekmektedir. Aksi takdirde, bu faaliyetlerin geri dönüşü mümkün olmayan olumsuz etkiler ortaya çıkacak ve turizm destinasyonu bu alanları tahrip eden bir faktör haline gelecektir. Bu planda turizmin yanında doğayı koruma, kırsal kalkınma için bir araç olarak ele alındığından, doğa turizmi yönetim planı olarak ele alınması gerekmektedir. Planının illerimizde doğa turizmine konu sahaların tüm ilgi grupları için anlamlı ve cazip bir bakış açısına dayandırılması gerekmektedir. Bu nedenle "Doğa Turizmi Geliştirme (Master) Planı" çalışmasına lüzum duyulmuştur. Söz konusu, Doğa Turizmi Gelişme Planı taslak olarak hazırlanmış olup, İlimizde konu ile ilgili Kurum/Kuruluşlara (Kaymakamlıklar, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Orman Bölge Müdürlüğü, Belediyeler, STK'lar, Üniversiteler vb.) duyurulması ve ilgili kurum/kuruluşların toplantılara hazırlıklı olarak katılımlarının sağlanması ile plan tartışılarak eksiklikler belirlenecek ve eklenmesi istenilen konuların tespiti yapılacaktır" denildi.
Ayrıca aynı toplantısının Azdavay Belediyesi Eko-Turizm Toplantı Salonunda Şenpazar, Ağlı, Doğanyurt, Pınarbaşı, Cide ve Küre ilçelerinin katılımıyla, Bozkurt Halk Eğitim Merkezindeki toplantıya da Abana, Çatalzeytin ve İnebolu ilçelerinin katılımıyla düzenlenmesi planlandı.
(Vİ-ÖA)

06.02.2013 14:56:42 TSI

Editör: Wan Haber