Özel Erkan Koleji öğrencileri, doğa ve çevre sergisini anlatan bir etkinlik organize ederek, fidanları okul bahçesinde toprakla buluşturdu.
TEMA Vakfı Adana Şube Başkanı Halil Akyürek, Özel Erkan Koleji'ni ziyaret etti. Akyürek, burada 4-A sınıfı öğrencilerince hazırlanan etkinliğe de katılıp, burada doğal varlıklar ile çevrenin korunması, erozyonla mücadele, toprak örtüsü, toprağın korunması gibi konularda bilgi verdi. Kendisine yöneltilen soruları da yanıtlayan Akyürek, ağaçlandırmanın da önemine dikkat çekti.
Akyürek, "Çocukların hastalanıp, hastaneye gitmelerini, ceplerinde ilaç taşımalarını değil, leblebi ve şeker taşımalarını istiyoruz" dedi.
Etkinlikte aynı zamanda da öğrenciler, doğa ve çevre sevgisini anlatan şiirler de okuyup, drama gösterisinde bulundu. 'Atatürk Orman Çiftliği'nin kuruluş hikayesinin de anlatıldığı bir tiyatro sahneleyen minikler, katılımcılardan da büyük alkış topladı. Öğrencilerden oluşan koronun sahne performansı da dinleyenlerinden tam not alırken, etkinliğin son bölümünde TEMA Vakfı Adana Şube Başkanı Halil Akyürek, öğrencilere TEMA rozeti taktı. Ayyıldız, Halil Akyürek'e katkı ve katılımından dolayı bir teşekkür plaketi de sundu. Öğrenciler daha sonra sınıf öğretmenleri Esma Ayyıldız gözetiminde okul bahçesinde fidan dikimi gerçekleştirdi.
Etkinliği değerlendiren Akyürek, "Yeşillikler içinde suyun, toprağın, kuşların ve çiçeklerin coşkusuyla eğitim öğretim gören öğrencilerimizin, bu gibi etkinliklerle çevreye ve topluma karşı sorumluluk duygularını geliştirmiş oluyoruz. Çocuklarımızı doğa sevgisiyle yetiştiriyoruz. İnsan doğanın ayrılmaz bir parçası. Okul bahçemizde fidanlarımızı dikmek için yer hazırlatan okul idarecilerimize de sonsuz teşekkür ediyorum" diye konuştu.
(ADN-Y)

26.01.2013 10:04:08 TSI

Editör: Wan Haber