Yoğun bakımda tedavisi süren sanatçı Ferdi Özbeğen'in doktoru Doç. Dr. Ülkü Aygen Türkmen, solunum yetmezliğinin yanında enfeksiyon durumunun da olduğunu belirterek, sanatçının uyutulduğunu söyledi.
Solunum yetmezliği şikayetiyle dün Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan sanatçı Ferdi Özbeğen'in yoğun bakımdaki tedavisi sürüyor. Ünlü sanatçının durumuna ilişkin Hastane Yöneticisi Doç. Dr. Fetin Rüştü Yıldız ve Anestezi ve Reanimasyon Servisi Sorumlusu Doç. Dr. Ülkü Aygen Türkmen basın açıklaması yaptı.
Doç. Dr. Fetin Rüştü Yıldız, Ferdi Özbeğen'in dün saat 11.00 sularında hastanenin acil servisine solunum yetmezliği nedeniyle başvurduğunu ifade ederek, "Şu andaki durum itibariyle de solunum yetmezliği mekanik solunum cihazına bağlı olarak diğer tedavileri devam etmekte. Ümit ediyoruz ki yaptığımız tıbbi tedaviler en kısa sürede sonucunu verir ve kısa zaman dilimi içerisinde değerli sanatçımızı hastanemizden sağlığına kavuşmuş olarak taburcu ederiz" dedi.
Anestezi ve Reanimasyon Servisi Sorumlusu Doç. Dr. Ülkü Aygen Türkmen ise Özbeğen'in solunum cihazına uyum sağlaması için ilaçla uyutulduğunu ifade ederek, "Tansiyonu ve nabzı şu anda normal. Eğer ki yaptığımız tedaviye yanıt verirse yavaş yavaş uyandırılacak. İçinde bulunduğu hastalığı nedeniyle üzerine eklenen bir enfeksiyon durumu var. Ancak altta yatan hastalığı onu olumsuz etkilemekte ve hayati riskini artırmakta. Elimizden geldiğince onu hayata bağlayabilmek için tedavisine devam ediyoruz" diye konuştu.
Şu an ki tablonun tamamen enfeksiyona bağlı olamayacağını dile getiren Doç. Dr. Türkmen, "Ümit ediyoruz ki araya giren enfeksiyon nedeniyle genel durumu kötüleşmiştir, enfeksiyonu toparlayınca tekrar eski haline kavuşabilsin" dedi.
Doç. Dr. Türkmen, sanatçının şuurunun açık olduğunu ancak iletişim kurulamadığını belirterek, "O yüzden de solunum cihazına uyum sağlayabilsin diye biz ona sedasyon uyguluyoruz, uyutuyoruz" şeklinde konuştu. Türkmen, solunum parametreleri normale gelene kadar Özbeğen'in uyutulmasına devam edileceğini söyledi.
(AU-ÇK-Y)

28.01.2013 14:54:47 TSI

Editör: Wan Haber