Büyük bir kalabalıkla AK Parti Van İl Başkanlığı’na gelen Doç. Dr. Hamdullah Şevli’ye partililer yoğun ilgi gösterdi. Resmi müracaatını yaptıktan sonra bir konuşma yapan Doç. Dr. Hamdullah Şevli, çocukluğumdan beri Van için, gelecek için hayaller kurduğunu belirterek, “İnsan hayalleriyle yaşar, hayallerini kaybedenler, hayatını da kaybeder. Hayallerim ve ideallerim için çok çalıştım. 15 yıl Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde öğretim üyeliği yaptım. Son 5 yıldır, İstanbul Ticaret Odası’nın kurduğu İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde doçent doktor olarak görev yapmaktaydım. Bilgi, tecrübe, birikim ve enerjimi memleketimize ve milletimize cesaretle çıktığım hizmet yolunda kullanmak üzere Van’dan AK Parti milletvekili aday adayı oldum” dedi.


Siyasetin insanı anlamak ve yaşam kalitesini artırmak olduğunu diye getiren Doç. Dr. Hamdullah Şevli, “Siyaset, bir hizmet alanıdır. Siyaset, ancak hizmet üretirse, sorunları çözerse, halkın iradesini meclise yansıtırsa bir anlam taşır. Benim hayat felsefemin temelini de insana hizmet düşüncesi oluşturuyor. Çünkü insana hizmet, önemli bir vazifemizdir. Türkiye en büyük ve en hızlı büyümeyi AK Parti iktidarı döneminde görmüştür. Sağlık, ekonomi, iç ve dış politika alanlarında önemli başarılara imza atıldı. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın attığı temel ile başlayan AK Parti iktidarında ekonomide art arda rekor başarılar elde edildi. Bu başarılar Sayın Başbakanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu ile de devam edecektir. İşte ben de, milletimize hizmet yolunda gecesini gündüzüne katarak emek veren bu güçlü kadroya omuz vermek, aydınlık yarınlar için aynı yolda yürümek adına varım diyorum” ifadelerini kullandı.


Yeni Türkiye’ye ve Van’a hizmet için çıktığı bu yolun meşakkatli, zorlu, fakat bir o kadar da önemli ve kıymetli olduğunu belirten Doç. Dr. Hamdullah Şevli, konuşmasını şöyle sürdürdü:


“Bizler aynı ailenin evlatlarıyız. Acımız ortak, tarihimiz ortak, sevdamız ortak. Bizler bu ülkenin 77 milyon vatandaşı olarak biriz, beraberiz, kardeşiz. Bu amaç doğrultusunda aralık ayında İstanbul Ticaret Üniversitesi ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi işbirliğinde Van’da ‘Sosyo-Ekonomik, Kültürel ve Siyasi Boyutlarıyla Çözüm Süreci Kongresi’ni düzenledik. Kongrede bir profesör arkadaşımın ‘Çözüm Süreci 90 yıldır Türkiye’nin başına gelen en güzel şeydir’ sözünü hatırlatmak isterim. Birlikte yaşamanın yollarını hep birlikte bulmamız gerekiyor. Hızlı bir şekilde cereyan eden sosyal olaylara yeni siyaset teorileri geliştirmek gerekiyor. AK Partimizin geliştirdiği 2023 ‘muhafazakar demokrat’ siyasi vizyonu perspektifinde siyaset, toplum ve dünya üçgeninde uzlaşma kültürüne dayalı, sistemi normalleştiren, gerçekçi, kucaklayıcı, ilkeli bir siyaset yapacağız.”


Konuşmasında Vanlılara da seslenen Doç. Dr. Hamdullah Şevli, “Van şehrine güzellik katan ve şehri Van’ı cazibe merkezi yapan üç temel unsur vardır. Bunlardan birincisi, Van’ımızın güzel tabiatıdır. Van, gölüyle güzeldir, Van kalesiyle güzeldir, Van kedisiyle güzeldir. İkincisi Van tarihiyle, yani Urartusuyla, Selçuklusuyla, Osmanlısıyla güzeldir. Üçüncüsü, Van insanıyla güzeldir. Van’ın güzel insanı kadirşinastır, cömerttir, misafirperverdir, merttir. Van’ın büyükşehir olmasının ardından bugün üçü merkez ilçe olmak üzere toplam 13 ilçesi, turizmi, tarım alanları, keşfedilmemiş maden yatakları, et ve süt ürünleri, alanındaki potansiyeli ve en önemlisi doğuya açılan kapı konumu ile Türkiye’nin en stratejik illerinden biridir. Yani parlatılması gereken bir elmastır. Bu elmas ortak değerimizdir ve bu değerinin kıymetini en iyi şekilde tanıtmak zorunda olduğumun bilincindeyim. İlimizin bu konumunu çok iyi değerlendireceğim. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Sayın Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun 2023 hedefine uygun olarak çalışmalar yapılarak bizlere yüklediği sorumluluğu yerine getirmek için çalışmak ve Van’ın sosyoekonomik gelişmişlik seviyesini üst sıralara çıkarmak hedefimdir. Van’da çok büyük bir genç nüfus var. Kuşaklar arası farklar günümüzde çok belirginleşti. Gençleri anlayabilmeli ve onlarla iletişim kurabilmeliyiz. Canlı bir ekonomi oluşturmalıyız. Çalışmak isteyen bütün gençleri bu ekonomiye dahil edeceğiz. Türkiye’nin demokrasi standardının ve Van’ımızın refahının yükseltilmesi için AK Parti’den aday oluyorum. Van’ın geleceğine katkıda bulunmayı en büyük vazife biliyorum. Biliyorum ki, Van yükselirse tüm Türkiye yükselecek. Özgürlükçü, adaleti, vicdanı önceleyen ve barış içinde kenetlenmiş yeni ve güçlü bir Türkiye isteyen genç bir siyasetçi olarak bu güzel şehre hizmet etmek istiyorum. Sorumluluğumun farkında, duyarlı ve şuurlu olarak; ne için, nerede, kimin yanında ve kimin karşısında durmam gerektiğini bilerek; ahlak, adalet, hikmet, hürriyet, barış, emniyet ve emeğin yanında saf tutacağım. Bir yerlere gitmiştik, geldik, buradayız. Van için gelecekte nelerin daha iyi olabileceği konusunda hayaller kurmuştuk, düşünceler üretmiştik, Şimdi proje ve eylemler üretmeye hazırız. Tüm adaylık başvurusunda bulunan milletvekili aday adaylarımıza da başarılar dilerim. Bu bir hizmet yarışıdır. Kim aday gösterilirse bizde memleketimiz için, bu dava için çalışacağız. Hemşehrilerimle hizmet için çıktığım bu yolda Allah bizi mahcup etmesin. Dualarınızı bekler hepinize saygılar sunarım. Allah yar ve yardımcımız olsun” şeklinde konuştu.

 

DOÇ.DR. HAMDULLAH ŞEVLİ KİMDİR?
1974 yılında Van şehrinde doğan Doç. Dr. Hamdullah Şevli’nin annesi Gavs-ı Hizâni’nin torunu Seyyid Sultan Veled’in kızıdır. Babası ise merhum Feyzullah Şevli Hocaefendi’dir. Doç. Dr. Hamdullah Şevli, küçük yaşlardan itibaren Van eski milletvekili olan amcası Şaban Şevli ile babası merhum Feyzullah Hoca’dan Arapça Dilbilgisi ve Kur’an ilimleri dersleri aldı. İlkokulu Van İkinisan İlkokulu’nda, ortaokulu Van İmam Hatip Lisesi’nde ve liseyi Van Atatürk Lisesi’nde tamamladı. 19 Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Matematik Öğretmenliği Bölümü’nden mezun oldu. Daha sonra master ve doktora derecelerini Yüzüncü Yıl Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Matematik Anabilim Dalı’nda tamamladı. 1996-2010 yıllarında Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde araştırma görevlisi ve yardımcı doçent olarak görev yaptı. Matematik Bölümü Analiz ve Fonksiyonlar Teorisi Anabilim Dalı Başkanlığı görevini yürüttü.


2009 yılında askerlik hizmetini yerine getirdi. 2010 yılında İstanbul Ticaret Üniversitesi’ne geçti. 2011 yılında doçent oldu. 7 Haziran 2015 genel seçimlerinde milletvekilliği aday adaylığı için yasa gereği 5 yıldır öğretim üyesi olarak görev yaptığı İstanbul Ticaret Üniversitesi’nden istifa eden Şevli, fakülte kurulu üyeliği ve Fen Bilimleri Dergisi Editörlüğü görevlerini yürütmekteydi.


Ayrıca 2014 yılında Uluslararası Ticaret Yüksek Lisans programına başlamış ve halen yüksek lisans eğitimine devam etmektedir. İyi derecede İngilizce bilen Şevli; evli olup, biri kız, diğeri de erkek olmak üzere iki çocuk babasıdır.

AKADEMİK BAŞARILARLA DOLU BİR HAYAT
Uluslararası saygın dergilerde yayınlanmış 25 makalesi bulunan Doç. Dr. Hamdullah Şevli’nin bu yayınlarından 15’i TÜBİTAK teşvik ödülüne layık görülmüştür. Amerika ve Rusya gibi birçok ülkede düzenlenen uluslararası kongrelere konuşmacı olarak davet edilmiş, uluslararası sempozyumlarda bilim kurulu ve düzenleme kurulu üyelikleri yapmıştır.


TÜBİTAK desteği ile lise öğretmenlerine yönelik eğitim çalışmalarında proje koordinatörlükleri yapmıştır. ABD, Güney Kore, Hindistan ve Macaristan’dan saygın bilim insanları ile birlikte ortak projeler ve yayınlar yapmıştır. İstanbul Ticaret Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi (Journal of Science) Editörlüğü’nü yürütmektedir. Uluslararası birçok saygın dergide hakemlik yapmaktadır.
2014 yılında İstanbul Ticaret Üniversitesi ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi işbirliğinde Van’da “Sosyoekonomik, Kültürel ve Siyasi Boyutlarıyla Çözüm Süreci Kongresi”nin koordinatörlüğünü yapmıştır.


Türkiye’de eğitim sistemi, Türkiye’de matematik eğitimi ve öğretimi üzerinde çalışmalar yapan ekipler içinde yer almıştır. İstanbul Ticaret Odası (İTO) ile İstanbul Ticaret Üniversitesi’nin Üniversite-İş Dünyası ilişkilerini geliştirmek amacıyla İTO Meslek Komite toplantılarına katılmaktadır. Üniversite Öğretim Elemanları Dayanışma Derneği (ÜNDER), İstanbul Cihannüma, Birlik Vakfı gibi sivil toplum kuruluşlarının aktivitelerine katılmaktadır.

Editör: Wan Haber