Bülent Ecevit Üniversitesi Devrek Meslek Yüksekokulu aşçılık programı öğrencileri, 11. Uluslararası İstanbul Gastronomi Festivali'nden de ödüllerle döndü.
52 kategoride gerçekleşen yarışmalara 25 ülkeden 400'ü yabancı olmak üzere toplam 2 bin yarışmacı aşçı katıldı. Birçok markanın stant açtığı fuarda 5 gün boyunca yaklaşık 25 bin misafir yarışmaları izleme olanağı buldu. TAŞFED (Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu) ile WACS'ın (Dünya Şefler Birliği) ortaklaşa düzenledikleri uluslararası yarışmadan DMYO öğrencileri 2 gümüş ve 1 bronz madalya aldılar.
Devrekli Öğrencilerden Furkan Ateşoğlu, Üniversiteler arası Ana Yemek kategorisinde hazırladığı soğan püresi yatağında dana antrikot (BerneazSauce eşliğinde, tereyağı ile sotelenmiş kuşkonmaz) yemeği ile ikinci olarak gümüş madalya, Tolga Şentürk üniversiteler arası kuzu yemeği dalında Hellim peynirli patates röşti eşliğinde taze baharatlarla lezzetlendirilmiş kuzu sırtı (mürdüm eriği sosu ve pane yumurta İle) sunumu ile birçok yerli ve yabancı üniversiteyi geride bırakarak ikincilikte gümüş madalya Üniversitelerarası tatlı kategorisinde ise Yusuf Karagülmez hazırladığı nane likörlü yeşil elma tatlısı ile yarışmadan bronz madalya kazandılar.
Devrek Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı Öğretim Görevlileri İhsan Kazkondu ve Gökhan Şallı, "Uluslararası boyuttaki bu yarışmadan öğrencilerin mesleki anlamda çok şey öğrenerek döndüklerini, yarışmada yer alan yabancı yarışmacılarla hem kültürel hem de mesleki bilgi alışverişinde bulunduklarını, ayrıca ilimizi ve üniversitemizi bu denli büyük organizasyonlarda ve Gastronomi sektöründe en iyi şekilde tanıtmaya devam edeceklerini söyleyerek öğrencilerimizi başarılarından dolayı tebrik ediyoruz" dediler.
(FE-SA)

11.02.2013 15:28:54 TSI

Editör: Wan Haber