Güneydoğu Anadolu Güzellik Uzmanları Eğitim Kurumları Derneği Başkanı ve Diba Güzellik Salonu işletmecisi Hülya Esmer, TV dizilerindeki erkek karakterlere özenmenin, erkekleri güzellik salonlarına yönlendirdiğini belirterek, bu durumun erkeklerin güzellik salonlarına olan bakış açısını değiştirdiğini söyledi.
Bundan birkaç yıl öncesine kadar güzellik salonu dendiğinde akla sadece kadınların geldiğini aktaran Hülya Esmer, televizyonun bu bakış açısını ciddi oranda kırdığını kaydetti. Esmer, "Güzellik salonlarında bakım, bu durum, erkekler tarafından metroseksüellik olarak algılanıyordu. Ancak artık bu tabuları yıkmış durumdayız. Bu, çok önemli bir şey. Televizyonun hayatımıza girmesi ve özellikle de son yıllarda önemi artan TV dizilerindeki erkek karakterlere olan özenti, erkeklerin bu tabularını yıkmalarında çok önemli bir rol oynadı. Oradaki aktörlere olan özenti de bunu büyük bir oranda tetikledi diyebiliriz aslında. Ama bize gelen müşterilere biz her zaman şu uyarıda bulunuyoruz. Belli bir dozda tutmak gerekiyor. Bu dozu aştığımız zaman olay farklı boyutlara ulaşabiliyor. Bu nedenle de, bu durumun özellikle gençlerimizde özenti anlamında olsun istemiyoruz. Sadece gelip bir cilt bakımlarını yapmalarını isteriz. Çünkü özendikleri aktörün modeline göre bir şekil yapmaları, bu işin modası geçtikten sonra onu tekrar düzeltmeleri biraz zor olabilir. Uygulamak istediğimiz, görüntüde albeniyi oluşturmak. Olay sadece bu kadar ile tutulmalı. Bunun ötesi durumlar telafisi olmayan şeylere neden olabilir" dedi.
"Bundan birkaç yıl öncesine kadar, normal bir erkek arkadaşınızı, çalıştığınız güzellik salonuna çay içmeye dahi davet ettiğinizde, bu çok farklı algılanıyordu ve gelmek istemiyorlardı" diyen Esmer, şunları söyledi: "Şimdi bakıyorsunuz o zaman çay içmeye bile salonunuza gelmeyen erkekler, artık bakım yaptırmak için geliyorlar. Doğu insanında tüy problemi biraz daha fazladır. Bu nedenle de ağırlıklı olarak lazer epilasyon yolu ile bu tüyleri alma işlemlerini gerçekleştiriyoruz. Kendileri de bu duruma artık biraz daha fazla dikkat ediyorlar. Çünkü kuaförlerde yapılan ağda ya da cımbız yolu ile tüy almanın ciltlerine çok fazla zarar verdiğinin farkındalar. Bu nedenle de daha sağlıklı yöntem olarak lazer epilasyonu tercih ediyorlar."
(MY-YRT-SO-Y)

09.02.2013 15:03:39 TSI

Editör: Wan Haber