TBMM'de yaptığı konuşmada "Türk ulusuyla Kürt milliyetini eşit, eş değerde göremezsiniz" diyen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler'e Diyarbakırlılardan tepki geldi.
CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler'in yargılamalarda anadilde savunmayı öngören yasa tasarısının görüşmeleri sırasında yaptığı konuşmada "Türk ulusuyla Kürt milliyetini eşit, eş değerde göremezsiniz" sözlerine tepki geldi. Diyarbakırlı vatandaşlar, başlatılan bu barış sürecinde yapılan bu açıklamaların süreci baltalamaya yönelik olduğunu söylediler. Avukat Baran Öztürk, "Güler'in sözleri tamamen ırkçılık kokan sözlerdir. 21. yüzyılda hala bu kafada olan insanların var olması beni derinden üzmektedir. Biz barış ve kardeşlikten bahsederken, eşitlik derken, kendisinin çıkıp söylediği bu sözleri ben esefle kınıyorum" dedi.
Aziz Yıldız adlı vatandaş ise, "Başlatılan bu süreçte bir vekilin çıkıp bu sözleri sarf etmesi kabul edilemez cümlelerdir" diye konuştu.
Mehmet Demircan isimli vatandaş da, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu'nun bu vekile karşı tepkisini koyması gerektiğini kaydederek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da partisinde bulunan bu vekile karşı tavrını koyup istifasını istemesi gerektiğini savundu.
(MY-YRT-CC-Y)

25.01.2013 16:59:36 TSI

Editör: Wan Haber