Diyarbakır'da Sivil Toplum Kuruluşları (STK), Paris'te öldürülen üç PKK'lı kadının Diyarbakır'a getirilişi ve yapılacak cenaze töreni sırasında herhangi bir olayın yaşanmaması için vatandaşlara sağduyu çağrısında bulundu.
Diyarbakır Sanayici ve İş Adamları Derneği (DİSİAD), Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) ve Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (DESOB) tarafından, DTSO binasında yapılan basın açıklamasını DTSO Başkanı Remzi Can yaptı. Kürt sorununun çözümü yolunda önemli bir dönemden geçildiğini belirten Can, Paris'teki cinayetlerin şimdiye kadar tüm tarafların sağduyulu yaklaşımı sonucu beklendiğinin aksine toplumdaki barış istemini kuvvetlendirdiğini söyledi. Can, "Yarın kentimize gelecek olan cenazelerin karşılama ve uğurlama törenlerinde de yüksek hassasiyet ve duyarlılık gerekmektedir. Hükümet cephesinden ve BDP cephesinden yapılan sağduyu çağrılarına sahip çıkmak ve olası gerilimlerin önünü almak adına biz de elimizden geleni yapıyoruz. Bugün bu çerçevede yetkililer ve BDP ile görüşmelerde bulunduk" dedi.
Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak ile görüşme yaptıklarını aktaran Can, yaptıkları görüşmede Vali Toprak'ın olumlu yaklaşımlarını kendileriyle paylaştığını ve yarının sağduyulu ve dikkatli çabalarla, provokasyona sebep olunmadan atlatılacağına inandığını kendileriyle paylaştığını kaydetti. Can, "Aynı şekilde BDP Diyarbakır İl Başkanı Zübeyde Zümrüt ve BDP yetkilileri de yaptığımız görüşmede cenaze töreninin sessizlik ve taziye hassasiyeti içinde geçeceğini beyan etmişlerdir. Umarız ki bu sessizlik, barışa en büyük katkıyı sağlayacak ve böylesi karanlık bir saldırının dahi barışı kuvvetlendiren bir rüzgara dönüştüğünü tüm dünya görecektir. Gerek yetkililerin gerekse de BDP yetkililerinin titiz ve dikkatli çabalarına katkı sunmak için, halkımızın da en ufak bir heyecana gelmemesini, taşkınlıklara karşı azami dikkat içinde bulunmasını arzuluyoruz. Süreci provoke ederek barış yolunu engelleyici her tür yaklaşımın karşısında olduğumuzu belirtir, kitleye dışarıdan bir müdahale kadar içeriden de olası taşkınlıkların karşısında olduğumuzu kamuoyuna ilan ediyoruz" ifadelerini kullandı.
(MY-YRT-AŞ-Y)

16.01.2013 18:03:13 TSI

Editör: Wan Haber