Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün kürsüden okuduğu Diyarbakırlı çocukların yazdığı mektuplarda, vatan sevgisini anlatan resim ve şiirler dikkat çekti.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bugün AK Parti Genel Merkezi'nde partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'ndaki konuşmasında, Çanakkale'yi gezen 90 Diyarbakırlı çocuğun yazdığı mektuplardan bazı bölümler okudu.
Başbakan Erdoğan'ın okuduğu mektuplarda, Diyarbakırlı çocukların vatan sevgisi ön plana çıktı. Diyarbakırlı çocukların Çanakkale gezisinden fotoğrafların da yer aldığı mektuplar, AK Parti Kadın Kolları tarafından kitap haline getirilerek basın mensuplarına dağıtıldı.
Diyarbakırlı çocukların Çanakkale gezisini ve duygularını anlatan mektupları konu alan kitapta, çocukların yazdığı şiirler ve çizdikleri resimler de dikkat çekti. Bazı çocuklar yazdıkları yazılarla duygularını dile getirirken, bazıları ise şiir ve çizdikleri resimlerle vatan sevgisini Başbakan Erdoğan'a ulaştırdı.
Çizilen resimlerde Türk bayrağı ve askerinin de kağıda yansıtıldığı, Çanakkale'yi ve Seyit Onbaşı'yı öne çıkaran tasvirlerin olduğu görüldü.

"NE HAKKIN VAR, POLİSE TAŞ ATIYORSUN"
Kitap incelendiğinde ise Diyarbakırlı çocukların samimi duyguları göze çarpıyor. Kitapta mektupları bulunan çocukların isimleri AK Parti Genel Merkezi tarafından buzlanırken, bir çocuğun ise polise taş atan diğer çocuklara tepki gösterdiği görülüyor. Kitapta Diyarbakırlı bir çocuğun, "Vatanseverlik için arkadaşlarımı uyarırım. Çünkü taş atmasınlar diye. Ne hakkın var polise taş atıyorsun" diye yazması dikkat çekiyor.
Başbakan Erdoğan'ın Diyarbakırlı bir çocuğun mektubundan okuduğu kısım ise şöyle:
"Çanakkale gezisinde şehitlerin mezarına giderken, bir mezarda birden fazla şehit yattığını görünce çok duygulandık. Bizler canımızdan bir parça koparcasına en iyilerimizi verdik toprağa. Biz şehitlerimizin hiçbir zaman ölmeyeceğini biliyoruz ve yüreğimizde her zaman onlara bir yer ayıracağız. Bütün şehitlere Allah'tan rahmet diliyorum."
(AT-OK-Y)

15.02.2013 15:41:44 TSI

Editör: Wan Haber