Diyarbakır Valiliği, İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde 24-27 Ocak 2013 tarihleri arasında gerçekleştirilecek 17. Doğu Akdeniz Ülkeleri Turizm ve Seyahat Fuarı'na (EMITT) katılım hazırlıklarını tamamladı.
İstanbul'da 24-27 Ocak 2013 tarihleri arasında bu yıl 17.'si gerçekleşecek olan 2013 EMITT Fuarı'nda iki ayrı salonda Diyarbakır standı açılacak. Diyarbakır'ın çok zengin bir kültüre, tarihe ve doğal güzelliklere sahip olduğunu belirten Vali Mustafa Toprak, bu zenginliklerin kültür turizmine kazandırılması, şehrin turizm çeşitliliğinin arttırılması ve çok daha geniş alana yayılması için yoğun çalışmalar yürüttüklerini söyledi. Bundan sonra yerli ve yabancı turistleri daha içerilere ve kültür turizmine çekmek istediklerini ifade eden Vali Toprak, kültürel mirasın ve zenginliklerin gelecek kuşaklara aktarılmasının bir insanlık vazifesi olduğunu vurguladı. Vali Toprak, "Bilindiği gibi kültür ve turizm sektörü dinamik ve çok yönlü bir alandır. Diyarbakır, sahip olduğu turizm potansiyeline ve birbirinden farklı turizm aktivite çeşitliliğine rağmen bu yönüyle iyi bir şekilde tanınmamaktadır. Diyarbakır'ın turizm alanındaki potansiyelini geliştirmek ulusal ve uluslararası alanda tanıtımının sağlaması, Diyarbakır adına büyük bir önem taşımaktadır. Diyarbakır, EMITT Fuarı'na üçüncü kez katılım sağlayacaktır. Fuar alanında 5 numaralı salonda Diyarbakır otellerinden oluşan 56 metrekarelik, 12 numaralı salonda kentin turizmle ilgili kamu kurum kuruluşları ve STK'ların yer aldığı 207 metrekarelik iki ayrı yerde stant kiralamıştır. 2011 EMITT ve 2012 EMITT Fuarı'nda Diyarbakır büyük ilgi görmüş olup, bu fuarlarda edindiğimiz deneyimlerle bu yıl fuara daha titizlikle hazırlanıldı. Bu anlamda Diyarbakır'ın tanıtımı için Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası, Karacadağ Kalkınma Ajansı, Diyarbakır Ticaret Borsası, Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odası, STK'lar ve turizm işletmelerinin katılım ve destekleriyle çalışmalar valiliğimiz koordinesinde sürdürüldü" dedi.
Yapılması gereken bütün işleri bir an önce bitirme çabası içinde olduklarını bildiren Vali Toprak, bunun kolay olmadığını ancak bu süreci ellerinden geldiğince hızlandırmak adına gayret ettiklerini söyledi. Vali Toprak, "Hepimizin gayreti bu noktadadır. Tek başına ne Valiliğimizin ne Büyükşehir Belediyemizin ne de üniversitemizin tek taraflı olarak bunları yerine getirmesi mümkün değildir. Biz inanıyoruz ki burada bulunan katmanlarımız hep birlikte bu işe canı gönülden sarılırsa kaybettiğimiz zamanları yeniden kazanmış olacağız. Böylelikle Diyarbakır turizmi de hak ettiği değeri yakalamış olacaktır. Bütün katılımcılarımıza çok teşekkür ediyorum. Burada hep birlikte önemli bir çalışma gerçekleştirdik. Dolayısıyla bu güzellik var olduğu sürece Diyarbakır gerek turizm, gerekse kültür bağlamında hak ettiği yere bir an önce gelecektir. Bunların buraya yansıması olumlu yönde olacaktır. Biz diyoruz ki lütfen 2013 EMITT Fuarı'nda Diyarbakır standını mutlaka görünüz, kolektif emeğin ortaya çıkardığı bu güzelliği hep birlikte görüp hissedelim. Diyarbakırımızı görmek, tanımak isteyen herkesi EMITT 2013 Fuarı'na bekliyoruz" diye konuştu.
(YRT-CC-Y)

19.01.2013 11:38:49 TSI

Editör: Wan Haber