Diyarbakır'dan hırsızlık yapmak üzere Bitlis'in Tatvan ilçesine gelen 2 kişi, vatandaşların ihbarıyla Tatvan Emniyet Müdürlüğü ekiplerince suçüstü yakalandı.
Tatvan Kaymakamlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, 2 Şubat 2013 günü rutin devriye görevlerini ifa eden polis ekiplerinin gece 01.15 sıralarında İşletme Mahallesi üzerinde faaliyet gösteren bir işyerlerinde hırsızlık olayının olduğunun bildirmesi üzerine bölgeye sevk edildiği belirtildi. Açıklamada, "Yapılan araştırmalarda bir işyerinin kapısının açık olduğu, diğer işyerinin de kapısının zorlanmak suretiyle açıldığı ve önünde büyük boy çelik kasanın olduğu tespit edilmiş ve ihbarcı ile yapılan görüşmeler sonrası ekiplerimizin yapmış olduğu dar alan çalışması sonucunda olay yerine yakın bölgede 21 plakalı araç olduğu ve araç içerisinde O.K. ve A.E. isimli şüpheli iki şahsın tespit edildi. Şahısların, tutarsız ve çelişkili bilgiler vermesi üzerine, konuyla ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılığı'na bilgi verilmiş ve alınan talimatlar doğrultusunda şüphelilerin üzerinde ve araçlarında yapılan aramalarda bir adet çekiç ve murç ismi verilen delici alete el konulmuştur" denildi.
Gözaltına alınan O.K. ve A.E. isimli şahısların Tatvan Cumhuriyet Savcılığı tarafından sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklanıldığı belirtildi.
(HO-MSA-Y)

03.02.2013 10:55:05 TSI

Editör: Wan Haber