Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamada, Yenişehir ilçesi İstasyon Meydanı’nda Halkların Demokratik Partisi’nin miting yaptığı sırada meydana gelen iki ayrı patlama olayı sonrasında ağır yaralanarak Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tedavi altına alınan Ali Türkmen’in dün akşam saat 21.00 sularında yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybettiği belirtildi.
Açıklamada, "Cumhuriyet Başsavcılığı’mızca meydana gelen patlama olayı ile ilgili yürütülen 2015/20457 numaralı soruşturma tüm ayrıntılarıyla çok yönlü olarak devam etmekte olup, olası her ihtimalin titizlikle araştırıldığı soruşturmanın safahatı ve sonucu hakkında kamuoyuna ayrıca bilgi verilecektir" denildi.

Diyarbakır’da 5 Haziran’da meydana gelen 2 ayrı bombalı saldırıda 3 kişi ölmüş, 400’den fazla kişi de yaralanmıştı. Olayın ardından, patlamalarla ilgisi olduğu iddia edilen bir zanlı Gaziantep'te düzenlenen operasyonda gözaltına alındıktan sonra Diyarbakır’da çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Editör: Wan Haber