Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) bünyesinde yapılan 6. Dönem Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi'ne katılarak girişimcilik sertifikası almaya hak kazanan 120 kişi sertifikalarını aldı.
Törene katılan KOSGEB Diyarbakır Hizmet Merkezi Müdürü Mehmet Fidan, Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerine ev sahipliği yapan DTSO Başkanı Remzi Can'a özel olarak teşekkür ederek, girişimcilere başarılar diledi. Geçtiğimiz yıl içinde toplam 30 adet girişimcilik eğitimi yapılarak yaklaşık bin 400 kişiye girişimcilik sertifikası verildiğini dile getiren Mehmet Fidan, bu girişimci adaylarından 124'ünün kendi işini kurduğunu ve KOSGEB Diyarbakır Müdürlüğü'nce 2012 yılı içerisinde toplam 9 yüz 80 bin lira hibe desteğinin verildiğini açıkladı. DTSO Yönetim Kurulu Başkanı Remzi Can ise, yatırımcı kimliğinden önce girişimcilik kimliğine sahip olmanın önemine dikkat çekerek, "DTSO olarak eğitim ayağını sürdürdüğümüz KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri'nden 2010 yılında 30, 2011 yılında 240, 2012 yılında 300 ve Ocak başlarına sarkan eğitimle 2013 yılında 120 olmak üzere, şu ana kadar toplam 690 kişi faydalanmıştır" diye konuştu. Girişimcilik sertifikası alındıktan sonraki sürecin daha önemli olduğunu hatırlatan Can, girişimcilerin uzmanlardan gerekli yardımı alarak yapacakları işi doğru tespit edip KOSGEB hibe başvurularını eksiksiz yapmaları konusunda uyarıda bulunarak, KOSGEB Diyarbakır Müdürlüğü'nün de girişimcilere azami desteği yapacağını umduğunu dile getirdi. Başkan Can, ayrıca önümüzdeki aylarda 120 kişilik bir eğitim programı daha yapmak üzere KOSGEB Diyarbakır Hizmet Merkezi Müdürlüğü'ne başvuruda bulunduklarını sözlerine ekledi.
Konuşmaların ardından DTSO Yönetim Kurulu Başkanı Remzi Can, KOSGEB Diyarbakır Müdürü Mehmet Fidan, DTSO Genel Sekreteri Mehmet Aslan ve KOSGEB Girişimcilik Uzmanı Çiğdem Ünkazan tarafından sertifika dağıtımları yapıldı.
(ÜN-YRT-AŞ-Y)

10.01.2013 17:32:46 TSI

Editör: Wan Haber