Diyarbakır'da suyun doğru kullanımı konusunda farkındalık oluşturmayı amaçlayan 'Damlaya Damlaya Çöl Olur' projesi kapsamında ikişer dakikalık üç film çekildi.
Diyarbakır Kent Konseyi Gençlik Meclisi Doğal Su Kaynaklarını Koruma ve Yaşatma Grubu üyesi Vedat Elibal, Merve Demirdağ, Cihan Birtan ve Reyhan Aksoy'un suyun bilinçli kullanımı konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla başlattığı 'Damlaya Damlaya Çöl Olur' projesi sinema, tiyatro ve fotoğraf atölyelerinde yapılan çalışmalarla devam ediyor. Atölye çalışmaları kapsamında su tasarrufu ile ilgili ikişer dakikalık üç kısa film çekildi. 10 gencin yer aldığı film çekimlerinde suyun tasarruflu kullanımı ele alındı. Her film suyun bilinçli kullanımı ortak temasını işliyor. Banyoda duş alan, traş olan ve mutfakta bulaşık yıkayan insanlar bir anda kendilerini susuz buluyor. Musluklarından sürekli olarak akıttıkları sular bir anda kesilince şaşkınlık yaşıyor. Yaşları 7 ila 11 arasındaki dezavantajlı 20 çocuk Kibar Süvari tarafından verilen fotoğraf atölyesine katıldı. 1 hafta süren eğitimlerin ardından öğrenciler kendilerine verilen fotoğraf makineleriyle su temalı fotoğraflar çekti. Çekilen fotoğrafların önümüzdeki günlerde sergileneceği belirtildi. Avrupa Birliği Eğitim ve Kültür Genel Merkezi Gençlik Programları tarafından kabul edilen 'Damlaya Damlaya Çöl Olur' projesi dünyadaki su sorunundan hareketle Diyarbakır'da suyun bilinçli kullanımı ve su tasarrufu konusunda farkındalık oluşturmayı amaçlıyor.
'Damlaya Damlaya Çöl Olur' projesine, Diyarbakır Valiliği, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, DİSKİ Genel Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü, Diyarbakır Kent Konseyi, Gençlik ve Değişim Derneği ve kentteki sivil toplum kuruluşları da destek veriyor.
(ÜN-YRT-AŞ-Y)

03.01.2013 17:50:04 TSI

Editör: Wan Haber