Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesinde polise düzenlenen roketatarlı saldırıda 2 polis hayatını kaybetti. Gelen ilk bilgilere göre olayda 3 polis de yaralandı. Diyarbakır Valiliği de Sur ilçesinde ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini açıkladı.

Merkez Sur İlçesi'ne bağlı Hasırlı Mahallesi'nde YDG-H'li grubun kazdığı hendekleri kapatmak için dün çok sayıda polis ekibi ile başlatılan operasyon devam ederken, bugün saat 05.00 sıralarında polis ekibine roketatarlı saldırı düzenlendi. Saldırıda, 2 polis yaşamını yitirdi, 3'ü yaralandı. Bölgede hava destekli operasyon başlatılırken çok sayıda kişinin gözaltına alındığı, mahalleden zaman zaman silah ve patlama seslerinin geldiği belirtiliyor.

Diyarbakır Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, Sur ilçesinde meydana gelen olaylar nedeniyle, Merkez Sur ilçesinde Sur içinde kalan bölgede (Abdaldede, Alipaşa, Cami Kebir, Cami Nebi, Cevatpaşa, Dabanoğlu, Fatihpaşa, Hasırlı, İskenderpaşa, Melikahmet, Ziya Gökalp, Lalebey, Süleyman Nazif, Savaş, Cemal Yılmaz mahallelerinde) bugün 09.30’dan geçerli olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildi. (Ajanslar)

galeri.png

Editör: Wan Haber