Diyarbakır'ın Çermik ilçesine bağlı Aşağı Taşmalı köyü şiddetli yağışın ardından meydana gelen sel nedeniyle su altında kaldı.
Şiddetli yağmurun ardından köyü sel sularının bastığını söyleyen Köy Muhtarı Abbas Küçükkaya, her sene kış mevsiminde aynı sorunu yaşadıklarını ve bir türlü önlem alınamadığını ileri sürdü. Muhtar Abbas Küçükkaya, köyden geçen derenin ıslah edilmemesi yüzünden her yıl sel yaşandığını belirtti. Muhtar Küçükkaya, yıllardan beri Aşağı Taşmalı köyünde yağan şiddetli yağışlardan sonra köylerini su bastığını, gerekli yerlere yaptıkları başvuru sonucunda geçen yıl dere yatağında çalışma yapıldığını ancak bunun da yetersiz kaldığını dile getirdi. Geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da köylerinin sele maruz kaldığını belirten muhtar Küçükkaya, yaşanan sel olaylarının köyden geçen dere yatağının ıslah edilmemesinden kaynaklandığını belirtti. Muhtar Küçükkaya ayrıca köydeki menfezin tek göz olmasından dolayı da Ergani'ye bağlı İncehıdır köyünden Aşağı Taşmalı'ya gelen dere yatağındaki suyun fazla olması nedeniyle menfezin yetersiz kaldığını ve köyü su bastığını, yağan yoğun yağıştan sonra köyün sele maruz kaldıklarını ifade etti
Sel baskınının gündüz olmasının olası bir faciayı önlediğini öne süren Küçükkaya, köydeki iki evin tamamen su altında kaldığını, selin zamanında fark edilmesiyle vatandaşların yardımıyla hayvanları ahırlardan zamanında çıkardıklarını, herhangi bir can ve mal kaybının olmamasının sevindirici olduğunu söyledi. Muhtar Küçükkaya, köylerinde her yıl yaşanan sel olayına çözüm bulunması için yetkilileri duyarlı olmaya davet etti.
(HG-AKK-Y)

13.01.2013 15:36:41 TSI

Editör: Wan Haber