Diyarbakır'ın Lice ilçesinde askeri aracın geçişi sırasında patlayıcı yüklü araç infilak ettirildi, 2 asker yaşamını yitirdi, 5 asker yaralandı. Siirt ve Diyarbakır'da iki karakola; Mardin'in Nusaybin ilçesinde ise devriye gezen polis aracına uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Bingöl'de ise bir grup Erzurum karayolunu trafiğe kapattı.

PKK’nın Diyarbakır-Bingöl karayolunu keserek bazı araçların kontak anahtarını aldığı ihbarı üzerine jandarma ekipleri olay yerine hareket etti. Yol kenarında kontak anahtarı alınmış şekilde duran ve patlayıcı yerleştirilmiş bir otomobil, askeri aracın geçişi sırasında patlatıldı. Patlama sırasında iki asker hayatını kaybetti, 5 asker yaralandı. Patlamanın yaşandığı bölgeye çok sayıda takviye ekibi sevk edildi. Yaralı askerler Diyarbakır’daki hastanelere kaldırıldı.

Siirt ve Diyarbakır’da karakollara saldırı

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde bulunan 10 Nisan Polis Merkezi Amirliği ile Siirt kent merkezindeki Cumhuriyet Polis Karakolu’na dün gece uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Siirt’teki saldırı 22.45’te, Diyarbakır’daki saldırı 23.10’da düzenlendi. İki saldırıda da can kaybı yaşanmadı. Karakollardaki güvenlik gçülerinin saldırıya karşılık vermesi üzerine saldırganlar kaçtı. Siirt ve Diyarbakır’da saldırganların yakalanması için operasyon başlatıldı.

Nusaybin’de ise PKK’nın şehir yapılanması olan Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDGH) üyeleri bazı mahalle ve sokaklarda barikat kurup yolu trafiğe kapattı. Yolu açmaya gelen polis ekiplerine kaleşnikof tüfekle ateş edip, ses bombası, taş ve molotof kokteyli atan grup, polislerin karşılık vermesiyle ara sokaklara dağıldı. İlçede Devlet Hastanesi bahçesinde bulunan bankaların ATM’lerine de molotof kokteyli atıldı. İki ATM kullanılamaz hale geldi.

Bingöl-Erzurum karayolu Karlıova ilçesinin Hacılar mevkiinde PKK’lı bir grup yoldan geçen araçları durdurup kimlik kontrolü ve örgüt propagandası yaptı. Güvenlik güçlerinin bölgeye gitmesi üzerine PKK’lılar olay yerinden ayrıldı.

Lice-Bingöl karayolu trafiğe kapatıldı
Jandarma Kıdemli Başçavuş İsmail Yavuz ve Uzman Jandarma Çavuş Mehmet Koçak’ın hayatını kaybettiği, 4 askerin de yaralanmasına neden olan bombalı aracın patlatıldığı Diyarbakır’ın Lice İlçesi Kayacık mevkiinde çok geniş güvenlik önlemleri alınırken, Diyarbakır- Bingöl karayolu bugün sabah saatlerinden itibaren trafiğe kapatıldı.

Karayolunun, “gösterici grupların olması” ve patlamanın meydana geldiği yerde sürdürülen “olay yeri inceleme çalışmaları nedeniyle güvenlik gerekçesiyle” kapatıldığı öğrenildi. Kocaköy İlçesi’nde karayolunu kesen jandarma ekipleri, gelen araçları ilçe merkezine yönlendirdi. Öte yandan yolun Bingöl’den Diyarbakır istikametine geliş kısmının da Duru Jandarma Karakolu’ndan itibaren trafiğe kapatıldığı öğrenildi. Dün akşam meydana gelen bombalı saldırının ardından güvenlik önlemleri de artırıldı. Jandarma ekiplerinin zırhlı araçlarla yol boyunca devriye görevi yaptığı dikkat çekti. (DHA)

Editör: Wan Haber