Diyarbakır’ın merkez Bağlar İlçesi Emek Caddesi Teğmen Sokak üzerindeki bir evde çok sayıda mühimmat olduğu ihbarı üzerine polis eve baskın yaptı.

DHA’nın haberine göre; sokağa giden özel harekat timleri binanın etrafını sarıp güvenlik önlemleri aldıktan sonra, girilmek istenen evden ateş açıldı. Polisin de karşılık vermesiyle bir süre çatışma çıktı.

Çatışma sırasında balkonda bulunduğu belirtilen mühimmatlar evdeki PKK’lılar tarafından ateşe verince patlamalar oldu. Balkonda yangın çıktı. Çatışmada PKK’lı olduğu öne sürülen 1 kadın ölürken, 6 kişi gözaltına alındı. Çatışmanın ardından olay yerine gelen itfaiye ekipleri balkonda çıkan yangını söndürdü.

DİHA ise; polislerin, evi önce taradığı sonra da kapıyı kırarak içeri girdiğini bildirdi. Evde bir kadının infaz edildiği belirtilirken, ev sahibi felçli Hayriye Küçük’ün hastaneye kaldırıldığı, kızları Sevgi Küçük, Songül Küçük ve Nesrin küçük ile ismi öğrenilemeyen 3 kişinin gözaltına alınarak Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldüğü belirtildi.

Çatışmanın ardından olay yerine HDP Diyarbakır Milletvekili Feleknas Uca geldi. Uca, çevrede bulunanlardan bilgi aldı. Polis, evdeki aramasını sürdürürken, çevrede de geniş güvenlik önlemleri aldı. (DHA, DİHA)

Editör: Wan Haber