Polisin Diyarbakır kent merkezi ve Bismil ilçesinde düzenlediği ‘PKK operasyonu’nda gözaltına alınan 7 kişiyi sağlık kontrolüne götüren zırhlı polis midibüsünün, Dicle Bulvarı’ndan geçişi sırasındaki bombalı saldırıda 3 kişi öldü, 12’si polis 42 kişi yaralandı. Yaralılar Diyarbakır Askeri Hastanesi başta olmak üzere çeşitli hastanelere götürüldü ve tedavi altına alındı. Yaralılardan birinin bebek olduğu öğrenildi.

7 şüpheliden 3’ü öldü
Polis aracının içinde 7 şüpheli ile 9 polis bulunuyordu. Polis aracında bulunan ve ağır yaralanan şüphelilerden 3’ü hastanede öldü. Araç içerisindeki 4 şüpheli ile 9 polis de yaralandı. Çevrede bulunan 3 polis ve biri bebek 26 kişi de patlamada yaralanırken; toplamda 12’si polis, 30’u sivil 42 yaralı bulunuyor.

Diyarbakır Valiliği’nin ilk açıklamasında ölenlerin kimliğiyle ilgili bir bilgi paylaşılmazken, daha sonra yapılan açıklamada hayatını kaybeden 3 kişinin gözaltındaki şahıslar olduğu bildirildi.

3-506.jpg

‘Bomba yüklü araç kumandayla patlatıldı’
Saldırının, bomba yüklü bir aracın polis midibüsünün geçişi sırasında uzaktan kumanda ile infilak ettirilerek düzenlendiği belirtildi. Patlamanın oldukça şiddetli olduğu ve Diyarbakır genelinde çok net bir şekilde duyulduğu aktarıldı. Patlamanın olduğu yerde büyük bir çukur açılırken, çevredeki binalar ve araçlar da büyük hasar gördü.

Saldırının ardından bölgeye giden tüm yollar kapatılarak, frekans karıştırıcı ‘jammer’lı araçlar bölgeye sevk edildi ve geniş güvenlik önlemleri alındı. Saldırının ardından kentte geniş güvenlik önlemleri alınırken, saldırıyı gerçekleştirenleri yakalamak için geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Patlama, bir çay bahçesi ile bir okulun yakınında gerçekleşti
Batıkent Meydanı’ndaki saldırı noktasının yakınında bir çay bahçesi bulunduğu ve çay bahçesine gidenlerin araçlarını yolun kenarına park ettiği öğrenildi. Saldırının da, yol kenarına daha önce park edilen araçlardan birinin patlaması sonucu gerçekleştiği aktarıldı.

Patlamanın yaşandığı noktada çay bahçesinin yanısıra bir okul da bulunuyordu. Patlamanın, sivil vatandaşların da yoğun olarak bulunduğu bir bölgede gerçekleşmesi nedeniyle çok sayıda sivilin yaralandığı aktarıldı.

4-429.jpg

Valilik: 3 ölü 45 yaralı
Diyarbakır Valiliği’nden saldırıyla ilgili yapılan açıklamada, “Terör örgütü adına bir ilçede bulunan fabrikaya el koyma suçu nedeniyle gözaltına alınan bölücü terör örgütü mensubu şahısların doktor raporu almak için hastaneye götürülmeleri esnasında saat 16.30 dolaylarında Batıkent Kavşağı mevkiinde bomba yüklü araç patlatılmıştır. Araç içerisinde 9 polis, 7 şüphelinin olduğu, civarda oturan ve olay esnasında seyahat eden vatandaşlar ile çay bahçesinde oturan vatandaşlarında olduğu yaralılar bulunmaktadır. Olayda 12 polis, 33 sivil olmak üzere 45 kişi yaralanmıştır. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan 3 şahıs tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını kaybetmiştir” denildi. (DHA, ZETE)

5-417.jpg

Editör: Wan Haber