Diyarbakır'da kış lastiklerinin aşırı talep nedeniyle tükendiği belirtildi.
Ulaştırma Bakanlığı tarafından 1 Aralık Cumartesi günü başlayan şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan ticari araçların kış lastiği takma zorunluluğundan dolayı, lastiklerin il genelinde tükendiği öğrenildi. Diyarbakır'daki oto lastik satıcısı H. Hikmet Bulak, kış lastiği siparişi vermelerine rağmen lastiklerin fabrikalarda da tükenmesi nedeniyle satışların durduğunu söyledi. Bulak, kış lastiği kullanımının önemine değinerek, "Şoför arkadaşlar can taşıyor. Bu çok önemli bir sorumluluk. Bundan dolayı şoförler ağır kış şartlarından önce kış lastiği temin edip taksınlar. Şu ana kadar toplam bin lastik satışı yaptık. Elimizdeki tüm lastikler tükendi. Verdiğimiz yeni siparişlerin gelmesinin ardından satışlara başlayacağız" dedi.
Taksi şoförü Zeynettin Durmuş ise kış lastiği takmadan trafiğe çıktıklarında ceza kesildiğini söyledi. Durmuş, "Diyarbakır kış bölgesi olmamasına rağmen, kış lastiği takma yasal zorunluluk oldu. Trafiğe çıktığımızda kış lastiğimiz takılı olmadığı için polis ceza kesiyor. Lastik satıcısına gittiğimizde ise ellerinde lastiğin olmadığını söylüyorlar. Bu durumda vatandaş mağdur oluyor" şeklinde konuştu.
Her sene uygulanan kış lastiği takma zorunluluğu Resmi Gazete'de yayımlanan 'Araçların Yüklenmesine İlişkin Ölçü ve Usuller ile Tartı ve Boyut Ölçüm Toleransları Hakkında Yönetmelik' uyarınca yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan araçlara her yılın 1 Aralık ile 1 Nisan tarihleri arasında kış lastiği takılması zorunlu oldu.
(MY-AKK-Y)

12.12.2012 11:49:28 TSI

Editör: Wan Haber