Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesinde 2 Aralık günü alınan, 11 Aralık’ta 17 saat ara verildikten sonra tekrar ilan edilen sokağa çıkma yasağı 28’inci gününe girdi. Kentte bugün sokağa çıkma yasağını protesto etmek için yürüyüş yapılma kararı alınırken, esnaf kepenklerini açmadı. Eczane ve fırınların dışında tüm işyerleri yüzde 90 oranında kapalı bulunuyor.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne ait toplu taşıma araçları ile şehir içi taşımacılık yapan minibüsler de seferlere çıkmadı. Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ekipleri de kentte sıkı güvenlik önlemleri aldı. Sokağa çıkma yasaklarını protesto etmek için aralarında Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) ve Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’nin (TMMOB), oluşturduğu sendikaların 1 günlük iş bırakma eylemi bu sabah itibariyle başladı. 

Silvan’da kepenkler kapalı

Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde sokağa çıkma yasaklarını protesto etmek için esnaf, 2 günden bu yana kepenk açmadı. Silvan Belediyesi temizlik ekipleri de 2 günden bu yana ilçede çöpleri toplamadı. ZETE

Editör: Wan Haber