Diyarbakır'da, 2010 yılında iki aile arasında başlayan kan davası sona erdi. Törende konuşan AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat, bir bombalı saldırıda dershane çıkışında ölen kendi evladının katiline bile beddua etmediğini söyledi.
Diyarbakır'da bir düğün salonunda toplanan kan davalı Şitil ve Atabey aileleri, aralarında AK Parti Diyarbakır Milletvekilleri Galip Ensarioğlu, Oya Eronat ile Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş, Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan'ın da katıldığı bir törenle aralarındaki husumete son verdi. Barış yemeğine katılan AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat, Müslümanlıkta intikamın haram olduğunu, kendi evladının katiline bile beddua etmediğini söyledi. Bugüne kadar intikam duygusunu hiç kimseye karşı taşımadığını belirten Eronat, bununla da gurur ve mutluluk duyduğunu ifade ederek "Biz de bir laf vardır 'kanı kanla yıkamazlar kanı suyla yıkarlar' diye. Allah'a şükür bu gün kanın suyla yıkanışına şahitlik ediyoruz. Hatalar hepimiz için. Herkes hata yapabilir. Yeter ki bu hatalardan dönebilelim. Bu hataları tekrarlamayalım. Karşı tarafa da hoşgörüyle bakabilelim. İki taraflı bu barışın olmasına vesile olan herkese teşekkür ediyorum" dedi.
AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu da çok hayırlı bir iş için bir araya geldiklerini, husumetin daha büyük acılara sebep vermeden bir an önce sulh ile sonuçlanmasının herkesi sevindirdiğini ifade etti. Ensarioğlu, barışa en çok ihtiyaç duyduğumuz günlerde olduğumuzu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "barışa en çok ihtiyaç olan kentimizde geçmişten günümüze çok büyük acılar yaşamış, bu acılardan bence çok ders çıkarttık. Bu acıların, bu yaşanmış hadiselerin hiç kimseye faydasının olmadığını gördük. Bu anlamda artık toplumun bu tür husumetlere müsaade etmeden toplumun ileri gelenleri en ufak bir hadisede hemen müdahale ederek insanları bir araya getirmek için büyük çaba sarf ediyor. Toplumun da bu yönde adım atması bizim açımızdan çok sevindiricidir. Bu iki aileye hem yaşadıkları olaydan dolayı çok büyük geçmiş olsun diyorum barışa sundukları katkıdan dolayı da toplum olarak teşekkür ediyoruz kendilerine."
Konuşmaların ardından Kur'an-ı Kerim okundu. Verilen yemeğin ardından kan davalı aileler öpüşerek birbirlerinden helallik istedi.
Diyarbakır'da 2 Mayıs 2010 tarihinde iki arkadaş arasında kavga çıkmış, kavgada Atabey ailesinden bir kişi, Şitil ailesinden bir genci öldürmüştü.
(YRT-HO-Y)

22.12.2012 18:00:33 TSI

Editör: Wan Haber