HDP'nin Diyarbakır mitingi sırasında miting alanında patlama meydana geldi. Alandaki trafo civarında meydana gelen patlama sonucu çok sayıda kişi yaralandı. Yaralılar karga tulumba patlama bölgesinden taşındı, kürsüden anonslarla ambulans çağrısı yapıldı. Patlama sonrası Diyarbakır'da polis ile halk karşı karşıya geldi.

Saat 17.55 civarında meydana gelen patlamadan ilk gelen bilgilere göre 1 polis ve 5 sivil patlama sonucu yaralandı.

diyarbakır miting hdp patlama 4Patlama, HDP Diyarbakır milletvekili adayı Nursel Aydoğan’ın konuşmasının hemen ardından gerçekleşti. İddialara göre yaklaşık 5 dakika arayla ilki ufak olmak üzere iki patlama gerçekleşti. İlk patlama çöp kutusunda gerçekleşti.

Alanda kürsüden halkı sükunete sevk etmek için patlamanın trafodan kaynaklandığı anonsu geçildi. Ancak miting alanına yakın bölgede polisle HDP’liler arasında yine de gerginlik yaşandı. Polis biber gazına başvurdu.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın saat 18.30’da konuşma yapması bekleniyordu

Patlama sonrası büyük bir kargaşa ve izdiham yaşanırken yaralılar bölgeden karga tulumba taşındı ve hastanelere götürüldü.

Patlamanın neden kaynaklandığı kesin olarak henüz bilinmiyor.

Diyarbakır’da halk ile polis arasında gerilim sürüyor, polis biber gazı ve tazyikli su kullanıyor.

Öte yandan Selahattin Demirtaş’ın konuşmasını HDP İl Binası’nda yapacağı açıklandı. Polisle karşı karşıya gelen grupların da buradaki konuşmaya gelmesi umuluyor. (ZETE)


MİTİNG İPTAL EDİLDİ

HDP'nin patlamadan sonra mitingi güvenlik nedeniyle iptal ettiği bildirildi. Patlamayla birlikte alanda büyük panik yaşanırken, patlamanın trafodan kaynaklandığı anons edildi. Olay yerine gönderilen ambulanslarla yaralılar hastaneye taşındı.


PARÇA TESİRLİ BOMBA İDDİASI

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, iki ayrı noktada 2 patlama olduğunu duyurdu. Elçi, ilk patlamanın küçük olduğunu ve önemsenmediğini ancak, trafonun yanındaki patlamanın yaralanmalara neden olduğunu söyledi.
 

DAVUTOĞLU: TRAFO MU, SUİKAST Mİ ORTAYA ÇIKARACAĞIZ

Provokasyonlara karşı dimdik durmalıyız. Trafo patlaması mı, suikast mi, gerçeği ortaya çıkaracağız. Kaza olup olmadığı belli değil ama ortaya çıkacak.


(Yerel kaynaklar, patlamaya çöp bidonuna bırakılan bombanın neden olduğunu öne sürüyor.)

Polis, İstasyon Meydanı'na toplanan kalabalığı dağıtmak için gaz bombalarıyla müdahalede bulundu.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın saat 18.30’da konuşma yapacağı miting alanından bazıları kentin en merkezi yeri Ofis Semti’ne yürüdü. Polis bu bölgede geniş güvenlik önlemi aldı.

DEMİRTAŞ: HERKESE SAĞDUYU ÇAĞRISI YAPIYORUZ

Provokasyonu engellemek için bütün halkın sokaktan çekilerek, DBP İl Binası önüne gelmesi gerektiğini kaydeden Demirtaş, “Kesinlikle hiçbir provokasyon yaşanmasın, tahrik etmek isteyenler olabilir, dikkatli olsunlar. Sağ salim, il binası önüne gelsinler, açıklamamızı orda yapacağız. Seçime bir gün kalmış, sağ salim yürütmeliyiz. Mevzu seçim barajını aşmak değil, demokratik cevabı vereceğiz. Herkese sağduyu çağrısı yapıyoruz” dedi.

5-123.jpg

3-241.jpg

4-186.jpg

5-124.jpg

4-185.jpg

galeri.png

video.PNG

 

AYRINTILAR GELECEK...

 
Editör: Wan Haber