İstanbul’dan kar manzaralı fotoğraflar gelirken Diyarbakır güneşli günler yaşıyor. Suriçi’ndeki Ulucami’nin önündeki meydan, hafta sonu güneşin keyfini çıkaran insanlarla dolup taştı. Asıl güzel manzara ise On Gözlü Köprü’deydi. Suriçi’nde sokağa çıkma yasağı başlamadan önce Diyarbakırlıların boş bırakmadığı On Gözlü Köprü, hafta sonunun güneşli olmasını fırsat bilen gençlerin akınına uğradı. Bazı kaynaklarda, 6. yüzyılda I. Anastasias Dönemi’nde yapıldığı bilgisini verilen On Gözlü Köprü’ye gitmek için iki polis barikatını aşmayı göze alan gençler, köprü etrafındaki kafelerde, çaylarını içerek güneşin keyfini çıkardılar.

d1

Bir grup genç ise, kafelerde oturmak yerine, tehlikeyi göz ardı ederek, köprünün ayaklarındaki çıkıntının üzerinde oturmayı tercih etti. Son yıllarda evlenen çiftler Diyarbakır’ın tarihi mekanlarında fotoğraf çektirmeyi gelenek haline getirdi. Bu nedenle güneşli bir günde On Gözlü Köprü manzaralı fotoğraflar çektiren yeni nişanlı gençlere rastlamak hiç şaşırtıcı olmadı.

d2

Güneşin hareketine göre rengi değişen Dicle Nehri’nin sesini dinlemek; nehirde balık tutanlara bakmak ve yüzünü güneşe dönerek çay içmek… Sur’un uğradığı yıkımı ve ülke gündemini büsbütün unutturmuyor elbette, ama bir nebze de olsa insanın içinin sıcak duygularla dolmasına olanak sağlıyor.

Kaynak: Gazeteduvar

d6

Editör: Wan Haber