Diyarbakır'ın Çınar İlçesi'nde PKK'lılar İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bomba yüklü araç, roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenledi. Şiddetli patlamada emniyet binası ve lojmanlarda büyük hasar meydana gelirken, yaralıların bulunduğu belirtildi. İlçeye Diyarbakır'dan takviye polis ve asker ile birlikte ambulans, sağlık ve arama kurtarma ekipleri sevk edildi.

Diyarbakır'ın Çınar İlçesi'nde PKK'lılar bu gece İlçe Emniyet Müdürlüğü binası ile lojmanlarına bomba yüklü araçla saldırı düzenledi. Binanın girişinde bomba yüklü araç infilak ettirilirken, PKK'lılar ardından roketatar ve uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Bomba yüklü aracın şiddetli patlamasında emniyet binasında yangın çıkarken, yanındaki lojmanlarda da büyük hasar meydana geldiği ve yaralıların bulunduğu öğrenildi. Saldırıya emniyette bulunan polislerin karşılık vermesiyle çatışma yaşandı. Çatışma sürerken, ilçeye Diyarbakır'dan polis ve askerler ile ambulanslar, itfaiye ve arama kurtarma ekipleri sevk edildi. 

Diyarbakır'daki hastaneler de Çınar'dan gelecek yaralılar için alarma geçirilip, doktorlar göreve çağırıldı. Çınar'daki çatışmalar devam ediyor.

22 KİŞİ YARALANDI

Diyarbakır'ın Çınar İlçesi'nde PKK'lıların İlçe Emniyet Müdürlüğü ile lojmanlarına yönelik bomba yüklü araç, roketatar, uzun namlulu silahlarla düzenlediği saldırıda, 22 kişinin yaralandığı öğrenildi. Bomba yüklü aracın patlatılması sonucu büyük hasarın meydana geldiği Emniyet binası ve lojmanlarda çıkan yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Lojmanda bulunan emniyet personelinin eş ve çocuklarının da aralarında bulunduğu 22 yaralı, ambulanslarla Diyarbakır Asker Hastanesi ile Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde kaldırılarak tedavi altına alındı.

Bu arada Diyarbakır'dan takviye gönderilen asker ve polislerin de katıldığı geniş çaplı operasyon başlatıldı. İlçe giriş ve çıkışları kontrol altına alan güvenlik güçleri PKK'lıları etkisiz hale getirmek için çalışmalarını sürdürüyor.

Editör: Wan Haber