Diyarbakır'ın Lice ilçesinde  uyuşturucu imal ve ticareti yapanlara yönelik gerçekleştirilen hava destekli operasyonda 5 tonu aşkın toz ve kubar esrar ile 80 bin kök Hint keneviri ele geçirildi. Şimdiye kadar 2 ton esrar ele geçirilen polis ve Jandarma Özel Harekat timlerinin de katıldığı operasyona, İnsansız Hava Aracı (İHA) ile helikopterler de destek verdi.
 
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca açılan narkoterör dosyası kapsamında İl Jandarma Komutanlığının sevk ve idaresinde, Lice ilçesi Ortaç ve Yalaza köyleri arazilerinde 3 kilometre uzunluğunda bir kilometre genişliğindeki alanda yürütülen operasyon sona erdi.
 
24 jandarma özel harekat ve komando timi ile 3 polis özel harekat timi tarafından gerçekleştirilen operasyonda, güvenlik güçleri operasyon alanına kirpiler ve kobralarla ulaştırıldı.
 
İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ve adli jandarma ekiplerince narkotik köpeklerin yardımı ile yapılan aramada toprağın altına fıçılarla zulalanan esrar, kepçe yardımı ile çıkarıldı. Operasyonda kurutulmaya bırakılan ve toz hale getirilen 5 tonu aşkın toz ve kubar esrar ile 8 dönüm alana ekili 80 bin kök Hint keneviri ele geçirildi.
 
Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanlığınca genel maksat helikopterleri, taarruz helikopterleri, insansız hava aracı ve zırhlı araçlarla destek sağlanan operasyonda bulunan uyuşturucunun İl Jandarma Komutanlığında ölçülüp, tartılacağı, kriminal incelemenin ardından da imha edileceği belirtildi.
Editör: Wan Haber