Alınan bilgiye göre, saldırı Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesinde meydana geldi. Diyarbakır’ın meşhur çorbacılarından birinin önünde oturan çok sayıda müşteri ile polis memurları, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce tarandı.

Saldırıda çorbacının önünde ve içinde oturan polis memurları ile müşteriler kurşunların hedefi oldu. Saldırıda yaralanan ve çorbacıda çalışan 22 yaşındaki Şeyhmus Sanır, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. İşyerinin önündeki polis memurları ağır yaralandı.

Olay yerine çağrılan ambulanslar, yaralıları hastaneye kaldırdı. Çevre esnafı ile bazı vatandaşlar, ambulansların geç gelmesine tepki gösterdi.

Valilik: Saldırganların eşgali belirlendi
Diyarbakır Valiliği, kent merkezinde polis memurları ile vatandaşların bulunduğu çorbacıya yönelik düzenlenen silahlı saldırıda 1 çalışanın öldüğünü, 3’ü polis toplam 5 kişinin yaralandığını ve saldırıdan sonra kaçanların eşkallerinin saptandığını açıkladı. Saldıryı PKK’lıların yaptığını ileri süren valilik açıklamasında şöyle denildi:

“Yenişehir İlçesi’nde 11.09.2015 günü sabah saatlerinde ihtiyaç gidermek için lokantada bulunan Bağlar İlçe Emniyet Müdürlüğü önleyici ekiplerinde görevli polislere yönelik silahlı saldırı düzenlenmiştir. Saldırı esnasında 3 polis memuru ile lokantada bulunan 3 vatandaşımız yaralanmış, yaralılardan Ş.S. isimli vatandaşımız kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmiştir. Hastaneye kaldırılan yaralı polis memurlarının ve vatandaşlarımızın tedavileri ise devam etmektedir. Saldırıyı gerçekleştirerek olay yerinden kaçan terör örgütü mensuplarının eşkali belirlenmiş, yakalanmasına yönelik kapsamlı çalışmalara başlanılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Polislere servis yaparken vurulmuş
PKK saldırısında yaşamını yitiren 22 yaşındaki Şeyhmus Sanır’ın çorbacıda garson olduğu ve saldırı sırasında polislere servis yaptığı belirtildi. Bir ay önce askerden geldiği belirtilen Sanır’ın akrabası olan çorbacıda işe başladığı öğrenildi. Başına aldığı 2 kurşunla hayatını kaybeden Şeyhmus Sanır’ın cesedi otopsi için Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne götürüldü.. Sanır’ın yakınları hastane önünde sinir krizleri geçirdi. (DHA, ZETE)

Editör: Wan Haber