Memorial Diyarbakır Hastanesi uluslararası ''Çocuklarda Endoskopik Taş Tedavisi'' konulu kursa ev sahipliği yapıyor.
Memorial Diyarbakır Hastanesi ve Önen Çocuk Ürolojisi Merkezi tarafından düzenlenen kurs, 24, 25 ve 26 Ocak 2013 tarihlerinde Memorial Diyarbakır Hastanesi'nde gerçekleşecek. Cook, Promed, WolfMedikal'in desteği ile çocuk ürolojisi uzmanı Prof. Dr. Abdurrahman Önen başkanlığında gerçekleşecek olan kursa yurtdışından eğitici uzmanların yanı sıra tedavi yöntemini öğrenmek isteyen birçok uzman doktor katılacak. Kursa ilişkin bilgi veren Prof. Dr. Abdurrahman Önen, "Çocuklarda endoskopik taş tedavisi konusunda deneyim kazanarak bu alanda etkin bir sağlık hizmeti vermek, donanımlı bir çocuk ürolojisi merkezinin en önemli özelliklerinden biridir. Bu nedenle, olanaklar elverdiğince bu alanda eğitim verip insan gücü yetiştirmek bütün uzmanların öncelikli görevleri arasındadır. Yapılacak olan uygulamalı etkileşimli pratik kursun ana teması çocuklarda endoskopik taş cerrahisinin endikasyonları, kontrendikasyonları, yapılış teknikleri, sonuçları ve olası cerrahi komplikasyonlarıdır" dedi.
Memorial Diyarbakır Hastanesi Direktörü Dr. Taner Özcan ise, "Uluslararası katılımcıların olduğu böyle önemli bir kursa ev sahipliği yapmaktan son derece mutlu olduklarını ve Diyarbakır'ın bölgenin sağlık üssü olması için Memorial Sağlık Grubu olarak gerekli tüm desteği her zaman sağlayacaklarını belirtti.
Kursun ilk gününde, profesyonelce hazırlanmış ve yurt dışından bu kurs için özel olarak getirilen maketler, endovizyon sistemleri ve gerçek endoskopik aletler ile fleksibleüreterorenoskopi, perkütannefrolitotomi ve rijidüreterorenoskopidiye adlandırılan kapalı böbrek taşı ameliyat teknikleri konusunda pratik uygulamaların yanı sıra pek çok kısa pratik bilgiler içeren sunum paylaşımları yapılacağı belirtildi. Kursun son gününde ise, Memorial Diyarbakır Hastanesi çocuk ürolojisi uzmanı Prof. Dr. Abdurrahman Önen ve yurt dışından gelen eğitici uzmanlar, özel çocuk maketleri üzerinde pratik uygulamalar ile, konularla ilgili karşılıklı soru cevap şeklinde tartışmalar yapılacağı bildirildi.
(YRT-AŞ-Y)

22.01.2013 17:55:21 TSI

Editör: Wan Haber