Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde BDP'nin düzenlediği miting sonrası izinsiz gösteri yaparak polise saldıran gruba tazyikli su ve biber gazı ile müdahalede bulundu. Olaylar sırasında başına başına bir cisim isabet eden  Mehmet Ezer (10) yaralandı. 

GÖSTERİCİLERLE GÜVENLİK GÜÇLERİ ARASINDA GERGİNLİK

Azizoğlu Meydanı'nda yapılan mitingin ardından yüzleri kapalı bir grup, polise havai fişek ve taşlarla saldırdı. Bunun üzerine güvenlik güçleri tazyikli su ve biber gazı ile müdahale ederek, grubu dağıttı.

3-020.jpg

10 YAŞINDAKİ ÇOCUK YARALANDI

Olaylar sırasında başına başına bir cisim isabet eden  Mehmet Ezer (10) yaralandı. Ezer, Silvan Devlet Hastanesinde yapılan ilk müdahalenin ardından Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesine sevk edildi


DOKTORUNDAN AÇIKLAMA

Acil serviste yapılan ilk müdahalenin ardından açıklama yapan beyin cerrahı doktor, Ezer’in hayati tehlikesinin bulunduğu belirterek, Ezer'in sağ kulağının arkasına gaz kapsülünün isabet etmesi sonucu yarıldığını ve kafatasının mikrop ve hava aldığını ifade etti. Hava ve mikrobun Ezer'in beyninde basınç oluşturmasından kaynaklı ameliyata alınamadığını belirtildi.

4-018.jpg

Ezer, hastanenin acil servisinde bekletilirken, Ezer'in ailesi, BDP Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkan adayı Gültan Kışanak, BDP'li yöneticiler ile çok sayıda vatandaş  hastane önünde bekliyor. aa

Editör: Wan Haber