Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın telekonferans sistemiyle katıldığı programda, Aile Destek Merkezi'nin açılışı yapıldı.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesinde kurulan Aile Destek Merkezi, Diyarbakır'da 17. merkezini Bismil'de yapılan törenle hizmete açtı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın telekonferans sistemiyle katıldığı törende; Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, AK Parti Diyarbakır milletvekilleri, Galip Ensarioğlu, Cuma İçten, Mine Lök Beyaz, Oya Eronat, Süleyman Hamzaoğulları, AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Av. Aydın Altaç ve çok sayıda kişi hazır bulundu.
Bismil ilçesinde bulunan, Tekel binası olarak daha önce kullanılan yapıdaki çalışmalarla, Aile Destek Merkezi kuruldu. Kadın ve çocukların faydalanabileceği çeşitli mesleki kursların yanı sıra, sosyal alanda da birçok hizmeti bünyesinde barından Aile Destek Merkezi'nin açılışında konuşan Vali Mustafa Toprak, kadınlara seslenerek, tüm komşularına bu merkeze gelmeleri için çağrıda bulunmalarını istedi. Vali Toprak, "Burası çok güzel Aile Destek Merkezi oldu. Hükümetimize, Sayın Başbakana, bakanlara ve milletvekillerine desteklerinden dolayı teşekkürlerimi iletiyorum. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız nezdinde, çok ciddi manada bu konuda talepkar oldular ve önemli maddi kaynaklar aldık. Diyarbakır'da 17 tane Aile Destek Merkezi bulunuyor. Bunların 15'i şu an hizmette, kalan diğer 2'sinin de önümüzdeki haftalarda açılışını gerçekleştireceğiz. Bunu Diyarbakır'ın tüm ilçelerinde yaygınlaştırıyoruz. Yaklaşık 3,5 milyon liralık bir kaynak harcaması yaptık. Bu 'aile destek merkezleri' Türkiye'de yaygınlaştırılırken, Diyarbakır modeli olarak başladı. Herkes komşusuna söylesin, buraya talep oluşturalım ve buraları geliştirelim. Ne kadar talep olursa, bu güzel imkandan faydalanılır ve gelecekte de her şey daha güzel olur" dedi.

"KADINLAR YETENEKLERİNİ ARTIRACAK"
Bismil Aile Destek Merkezi'nin açılışına katılan AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten de, bu merkezlerin kadınların yeteneklerini artırmaya büyük katkı sağlayacağını ifade ederek, "Bugün bana göre, çok önemli işlere imza atılacak bir gündür. Sayın Başbakanımız Mardin'de birçok il ve ilçelere telekonferans sistemiyle bağlanarak, buna benzer yerlerin açılışını yapacak. Aile Destek Evleri, Doğu ve Güneydoğu'da çok önem arz ediyor. Çünkü burada gerçekten parçalanmış, psikoloji desteğine ihtiyacı olan, kadınların yeteneklerini artıracak ve değerlerine sahip çıkacak bu tür destek yerlerine ihtiyaç vardır. Biz, Bismil ilçesinde bunun bir adımını atıyoruz" diye konuştu.
AK Parti İl Başkanı Aydın Altaç ise, "Toplumun temel direği ailedir. Hükümetimiz döneminde aile kurumlarına desteklerin artması konusunda, çok ciddi çalışmalar yürütülüyor. Burada amaç sadece öğretmek değil, aynı zamanda üretmektir. Toplumun yarısını teşkil eden kadınlarımızın hem sosyal yaşama, hem iş yaşamına aktif olarak katılması ve üretim yapabilmesi açısından bu tür; Aile Destek Merkezi olsun ve değişik isimlerle olan yerler açılıyor. Burada bizim temel hedefimiz; bölgede kadınların yaşama daha aktif katılması, hizmet ve üretim anlamında hak ettiği yere gelebilmesidir" ifadelerini kullandı.
(ÜN-YRT-SO-Y)

16.02.2013 18:17:53 TSI

Editör: Wan Haber