Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven, Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlığı ekiplerinin 16 ayrı adreste eş zamanlı olarak düzenledikleri operasyonunun detayını düzenlediği basın açıklamasıyla anlatırken, Diyarbakır'da 2012 yılı itibariyle hırsızlık vakalarında yüzde 10 azalmanın meydana geldiğini söyledi.
Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri tarafından; Diyarbakır, Van, İstanbul ve Burdur illerinde 16 ayrı adreste gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda, örgüt faaliyetleri çerçevesinde motorlu taşıt hırsızlığı yapmak, iş yerinden hırsızlık yapmak, resmi belgede sahtecilik yapmak, mühürde sahtecilik yapmak, hırsızlık malı satın almak, mala zarar vermek, iş yeri dokunulmazlığını ihlal etmek suçlarına karışan 13 kişi yakalandı. Operasyonda, 10 adet kamyon hırsızlığı yapan hırsızlık çetesi çökertilirken, operasyonun detayları Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven tarafından açıklandı.
Asayiş Şube Müdürlüğü binasında düzenlenen basın toplantısında hırsızların çaldığı kamyonlar ve altınlar basına gösterilirken, 16 ayrı adreste eş zamanlı yapılan operasyonda 13 kişinin yakalandığını ifade eden Güven, yakalanan kişilerle 10 adet çalıntı kamyon, bin 100 gram altın ve bir adet ruhsatsız silah ele geçirildiğini belirterek, "Şahısların Diyarbakır merkezinde 6, Batman, Bitlis, Mardin, Ergani, Silvan, Bismil ilçelerinde 1'er olmak üzere toplamda 12 motorlu taşıt hırsızlığı, Diyarbakır merkezinde 4, Ergani ilçesinde ve Bitlis ilinde 1 olmak üzere toplamda 8 motorlu taşıt hırsızlığına teşebbüs, Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde ve Van ilinde 2 hırsızlık suçları olmak üzere 22 ayrı olayı gerçekleştirdikleri tespit edilmiştir. Yakalanan şahıslar adliyeye intikal edildi" dedi.

"PROJELİ OPERASYONLAR YAPIYORUZ"
Emniyet Müdürü Recep Güven, Diyarbakır'da son yıllarda hırsızlık olaylarında düşüşün olduğunu kaydederek, düzenlenen operasyonların ise projeli olduğunu ifade etti. Güven, "Hırsızlık günümüzde, sistematik ve örgütlü bir suç durumundadır. Biz de bundan hareketle, projeli operasyonlarımıza aralıksız devam ediyoruz. 2012 yılında 24 projeli operasyon yaptık. Bu projelerin 10'u hırsızlık operasyonuydu. Günlük hayatın olağan akışı içerisinde, vatandaşımızı en fazla tedirgin eden suç çeşidi hırsızlıktır. Güvenliğin sağlanması için, en önemli unsur önleyici polisliktir. Biz de elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. 2012 yılı içerisinde 800 ayrı hırsızlık olayı aydınlatılmış, bin 128 şüpheli şahıs yakalanmıştır. Yine 2012 yılında, kapkaç ve yankesicilik olaylarında 385 olay aydınlatılmış, 552 şüpheli yakalanmıştır" diye konuştu.

"DİYARBAKIR HALKI HUZURUNA SAHİP ÇIKIYOR"
Hırsızlık olaylarının azalmasında vatandaşlardan gelen ihbar ve yardımların büyük katkısı olduğunu ifade eden Emniyet Müdürü Recep Güven, Diyarbakır halkının huzuruna sahip çıktığını söyledi. Güven, "2012 yılında evden hırsızlık olaylarında yüzde 8, iş yeri hırsızlık olaylarında yüzde 6, otodan hırsızlık olaylarında yüzde 16 olmak üzere toplam hırsızlıklarda yüzde 10 düşüş meydana gelmiştir. Yankesicilik olaylarında yüzde 9, kapkaç olaylarında yüzde 31 azalma meydana gelmiştir. 2012 yılında ilimizde ve diğer illerde çalınan araçlardan toplamda 149 araç bulunmuştur. Hırsızlık, sadece polisiye tedbirlerle engellenemeyecek kadar organize bir suçtur ve sosyal bir olgudur. İş yeri ve evlerde bir takım tedbirlerin alınması gerekiyor. Vatandaşımızı zaman zaman bilgilendiriyoruz. Toplum desteğiyle, vatandaşın ihbarıyla suçlu yakalamalarımız artıyor. Diyarbakırlı huzuruna sahip çıkıyor. 155'i aramalarda çok ciddi bir artış var. Sizlerin vasıtasıyla Diyarbakır halkına şükranlarımı arz ediyorum ve emek veren arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
Hırsızlar tarafından iş yeri soyulan kuyumcu Ferit Altunterim ise, olayı polise haber verdikten sonra, Silvan Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin Diyarbakır yolunda düzenledikleri operasyonla hırsızları yakaladıkları için, emniyet mensuplarına teşekkür etti.
(ÜN-AKK-SO-Y)

03.02.2013 15:16:48 TSI

Editör: Wan Haber