Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı, 4’ü merkez 17 ilçede yol yapım, bakım ve onarım çalışmalarını sürdürürken, eğitime katkı sunmak amacıyla okulların bahçelerinde yürüttüğü asfaltlama çalışmasını tamamladı. Asfalt programında 12 okul yer alırken, yoğun talepler üzere bu sayı 19’a çıkarıldı.

Ekipler, Koşuyolu Ortaokulu, Vali Ünal Erkan İlkokulu, Bağıvar Ortaokulu, Yunus Emre Ortaokulu, Hürriyet Ortaokulu, Mesut Yılmaz İlköğretim Okulu, Çelebi Eser Ortaokulu, İnönü Ortaokulu, Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu, 24 Kasım Ortaokulu, Diyarbakır Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi, Ziya Gökalp Anadolu Lisesi, Yolaltı İlkokulu-Ortaokulu-Menekşe Anaokulu, 70. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Yenişehir Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Şehit Jandarma Üsteğmen Tefvik Pehlivan Ortaokulu, Koşuyolu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 100. Yıl İlköğretim Okulu, Diyarbakır Güzel Sanatlar Lisesi’nin bahçelerini asfaltladı.

“6 bin ton asfalt kullanıldı”

Yol Yapım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı Asfalt Yapım Şube Müdürü Hanifi Kaymak, eğitim destek vermek, öğrencilerin daha sağlıklı bir ortamda eğitim görebilmesi için okul bahçelerinde asfaltlama çalışması yürüttüklerini söyledi. Program dahilinde 12 okulun olduğunu ama yoğun talep üzerine 19 okulun bahçesini asfaltladıklarını ifade eden Kaymak, hedeflerinin çok üstünde çalışma yürüttüklerini vurguladı. Kaymak,19 okulun bahçesinde 4 bin ton, Süleyman Demirel Kampusu’nda yer alan 10 okulun bağlantı yollarında ise 2 bin ton asfalt kullandıklarını söyledi.

“2017’de çalışmalar devam edecek”

Kaymak, 2 yıl boyunca yaklaşık 50 okulun dilekçeyle kendilerine başvurduğunu dile getirerek, “Milli Eğitim Müdürlüğü’nün kısıtlı imkanlarından kaynaklı tüm talepler belediyemize geliyor. Başvuru dilekçelerini topladık, ayrı ayrı dosyaladık, hepsini tek tek giderek yerinde inceledik. İhtiyaç duyulan okullarımızın bahçelerini asfaltladık ve gerek duyulan yerlerde bakım ve onarım çalışmalarını yürüttük” dedi.

Bu yılki okul asfaltlama programını sonlandırdıklarını kaydeden Kaymak, 2017 yılında ihtiyaç doğrultusunda tekrar bu çalışmalara devam edeceklerini belirtti. İHA

Editör: Wan Haber