Diyarbakır'da 2012 yılının son gününde terör örgütü PKK mensuplarına yönelik gerçekleştirilen operasyonda 10 terörist silahlarıyla birlikte ölü olarak ele geçirildi.
Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Milli İstihbarat, emniyet ve jandarma ekipleri tarafından müşterek sürdürülen operasyonda suikast silahları ile birlikte 10 teröristin ölü ele geçirildiğini söyledi. Vali Toprak, "Lice ilçesi Birlik ve Şenlik köyleri bölgesinde; daha önce Diyarbakır ve çevresinde terörist saldırılarda bulunan, Lice İlçe Jandarma Komutanı'nın da aralarında bulunduğu güvenlik personellerini şehit eden, vatandaşlara yönelik terör, şiddet, tehdit ve saldırılar ile bombalama olaylarını gerçekleştiren ve gelen istihbarat bilgileri ile emniyet, jandarma, MİT, bölge jandarma kolordu ekipleri tarafından ortaklaşa değerlendirmesi sonucu, anılan bölgede kış üstlenmesine girdikleri tespit edilen bölücü terör örgütü PKK-KCK'lı teröristlere yönelik 31 Aralık 2012 günü sabah saat 06.00'dan itibaren operasyon başlatılmıştır. Devam etmekte olan operasyona; bölge jandarma komutanlığının sevk ve idaresinde 7. Kolordu Komutanlığı hava ve kara destek unsurları, özel kuvvetler, jandarma özel harekat, polis özel harekat, korucular ve ilave takviye kuvvetler katılmıştır" dedi.
Vali Mustafa Toprak, söz konusu operasyon sırasında çıkan çatışmalarda saat 18.00 itibarı ile 10 PKK-KCK'lı teröristin suikast silahlarını da içeren mühimmatları ile birlikte ölü olarak ele geçirildiğini dile getirdi. Toprak, bölgede çok sayıda sığınak ve çeşitli malzemelerin de tespit edilerek imha edildiğini ve operasyonların hala devam ettiğini kaydetti. Toprak, "Operasyona katılan güvenlik güçlerimizde herhangi bir can kaybı ya da yaralı bulunmamaktadır. Operasyonla ilgili olarak ele geçen malzemeler, detaylı bilgi ve görüntüler operasyon sonuçlandığında kamuoyu ile ayrıca paylaşılacaktır" ifadelerini kullandı.
(ÜN-AKK-Eİ-Y)

31.12.2012 19:47:21 TSI

Editör: Wan Haber