Halkların Demokratik Partisi (HDP) Merkez Yürütme Kurulu, Mardin’in Kızıltepe ve Diyarbakır’ın Sur ilçelerinde bu akşam gerçekleşen bombalı saldırılara ilişkin açıklama yaptı.

HDP açıklamasında, meydana gelen bombalı saldırılarda çok sayıda yurttaşın hayatını kaybettiği ve yaralandığı belirtilerek, saldırı kınandı:

“Hangi şehirde olursa olsun, yurttaşlarımızın yaşadıkları ve çalıştıkları yerleşim alanlarının içindeki bu tür saldırıları ilkesel olarak yanlış bulduğumuzu bir kez daha vurguluyoruz ve bu saldırıları kınıyoruz.

“Hayatını kaybeden ve yaralanan yurttaşlarımızın acılarını bütün halkımızla paylaşıyoruz. Yaşamını yitiren insanlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz.”

Müzakere çağrısı

“Patlamaların, şiddetin, bombaların günlük yaşantımızın kanıksanan bir parçası olmasını kabullenmiyoruz” denilen açıklamada, “Bir an önce akan kanın durması, şiddetin sona ermesi ve sorunlarımızı konuşarak, müzakere ederek çözme konusunda adımlar atılması çağrımızı yineliyoruz” denildi ve şöyle devam edildi:

“Yaşadığımız bunca acıya rağmen hala barış ve çözüm olmadan demokrasinin, demokrasi olmadan da barışın mümkün olamayacağını görmeyenlere bir kez daha bu gerçeği hatırlatıyoruz.”

Diyarbakır ve Mardin saldırıları

Akşam saatlerinde Diyarbakır’ın Sur ilçesi ile Mardin’in Kızıltepe ilçesinde polis araçlarına yönelik saldırılar düzenlendi.

Sur’da Ongözlü Köprüsü yakınlarında düzenlenen saldırıda ilk belirlemelere göre 5 kişi hayatını kaybederken, Kızıltepe’deki saldırıda ise 1’i polis 3 kişi yaşamını yitirdi.

İMCTV

Editör: Wan Haber