Diyarbakır'da 2 gündür aralıksız yağan şiddetli yağmurun ardından oluşan sel suları cadde ve sokakları su altında bırakırken, bir çok kavşağın altında gölet gibi su birikti.
Şiddetli yağışın aralıksız sürdüğü Diyarbakır su altında kaldı. Kentin birçok bölgesini etkileyen yağmur, trafiği de felç etti. Yağmurun etkisiyle yollarda biriken su, birçok kazaya neden oldu. Sel sularının kapattığı yollarda seyir halindeki araçlar zaman zaman sulara kapılma tehlikesi geçirdi. Diyarbakır-Bingöl, Diyarbakır-Şanlıurfa karayollarını birbirine bağlayan Seyrantepe Köprülü Kavşağı'nın altında biriken su, adeta gölete dönüştü. Seyir halindeki araçlar köprülü kavşağın altından büyük zorluklarla geçerken, bazı araçlar biriken suyun içinde mahsur kaldı. Gece boyunca devam eden yağmur ile oluşan sel suları yüzünden bir çok ev ve işyerini de su bastı.
Etkili olan yağmurun ardından oluşan sel sularının tamamen kapattığı cadde ve sokaklarda bir çok maddi hasarlı trafik kazası meydana geldi. Araçları ile gölet haline gelen sulardan zorlukla geçen sürücüler, yetkilileri bu sorunu çözmeye davet etti. Sürücüler, her yağmurun ardından Diyarbakır trafiğinin çekilmez olduğunu ve bu sorunun bir an evvel çözülmesi gerektiğini söyledi. Diyarbakır'daki altyapının eksik olmasından dolayı bu sorunun yaşandığını belirten sürücüler, her yağmur ile aynı sorunu yaşamaktan bıktıklarını kaydetti.
(ÜN-AKK-Y)

02.02.2013 10:43:27 TSI

Editör: Wan Haber