Termometrelerin 46 dereceyi gösterdiği kentte vatandaşlar parkta, çocuklar ise süs havuzlarında serinlemeye çalıştı.  Diyarbakır’da termometrelerin 46 dereceyi göstermesiyle serinlemenin yollarını arayan vatandaşlar ilginç yöntemlere başvurdu. Merkez Sur ilçesinde bulunan Anzele Parkı’nda bulunan süs havuzu serinlemek isteyen çocukların ilgi odağı oldu. Çok sayıda çocuğun suya girdikten sonra yerlere uzanarak güneşlenmesi ise plaj görünümü oluşturdu. Çocuklarını süs havuzunda serinletmek için getiren vatandaşlar ise surların bulunduğu yerlerde uzanarak serinledi. Kentteki birçok parkta ise vatandaşlar ağaç diplerinde serinlemeyi tercih etti.

Çocuklarını süs havuzuna getirerek serinlemek isteyen Selahattin Eyüp isimli vatandaş, sıcaklığın çok etkilediğini ve nefes bile alamadıklarını dile getirdi. Eyüp, "Diyarbakır zaten sürekli böyle sıcaktır. Yüzümüzü ve ayaklarımızı suya bırakarak serinletiyoruz. Böyle zaman geçiyor yoksa evde zaman geçmiyor" dedi.

Havuza giren çocuklardan Ramazan Etik, başımıza vuran güneşten dolayı serinlemek için havuza atlaması gerektiğini belirterek havuzun büyük olması durumunda yüzeceklerini söyledi. 

Editör: Wan Haber