Diyarbakır Kuyumcular ve Sarraflar Odası Başkanı Mustafa Akkul, vatandaşların bankalarda altın alım satımı konusunda dikkatli olmaları gerektiğini söyledi.
Diyarbakır'da bir vatandaşın bankadan satın aldığı altından dolayı mağduriyet yaşadığını aktaran Akkul, Songül Haşimoğulları isimli bir vatandaşın, has altın gramı kuyumcu esnafında 95,70 lira iken Diyarbakır'da özel bir bankada altının gramının 99 liradan satıldığını banka dekontuyla tespit ettiklerini ifade etti. Akkul, fiyat farkı nedeniyle gram başına 3 lira fazla hesap yapıldığını ve vatandaşın 530 lira zarara uğradığını belirterek, "Vatandaşlarımıza tavsiyemiz bozacağınız veya alacağınız altını değer tespitini kuyumcu esnafından yapmadan bankalara gitmemeleridir. Bankaların günlük altın kur fiyatlarını, tüm işlemler dahil olmak üzere vatandaşa maliyetini banka fiyat panosu ile göstermesi gerekiyor. Vatandaşın bu konuda çok dikkat etmesi gerekir. Yoksa işlem yapıldıktan sonra iş işten geçmiş oluyor'' dedi.
15 bin lirasıyla altın almak için özel bir bankaya giden Songöl Haşimoğulları'nın, yaşadığı mağduriyet nedeniyle ilgili banka hakkında dava açılması için Tüketici Hakları Hakem Heyeti'ne başvurduğu belirtildi.
(ÜN-YRT-AŞ-Y)

12.02.2013 15:14:08 TSI

Editör: Wan Haber