DİYARBAKIR - Cenazelerin İstanbul'dan yola çıkması ile birlikte Diyarbakır Havaalanı'nda da hareketlilik başladı. Yoğun önlemlerin alındığı havaalanına 10 bini aşkın yurttaş geldi. Her geçen dakika sayının arttığı havaalanının önünde "Şehîd namirin" sloganları yükseliyor.

Yaşamını yitiren Kürt kadın siyasetçileri Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez'in fotoğraflarını yakalarına asan kitlenin, sayısı soğuk havaya rağmen artıyor. Kentin dört merkez ilçesinden gruplar halinde araçlarla yurttaşlar havaalanına akın geliyor. Kitlenin güvenliğini Barış Anneleri İnisiyatifi aktivistleri ve BDP'li kadınlar sağlıyor.

Alandan sık sık, "Şehîd namirin", "Ey şehîd riya te riya me ye", "Bi can bi xwîn em bi tere ne ey Serok", "PKK halktır halk burada", "Güneşin yoldaşları ölümsüzdür" sloganları yankılanıyor. Kitle ayrıca zaman zaman "Çerxa şoreşê" marşını okuyor. Havaalanının önüne Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ve BDP Diyarbakır Milletvekili Emine Ayna da geldi.

Cenazeleri almak için havaalanına gelen cenaze araçları arandıktan sonra içeriye alındı. Cenazeleri uçaktan araçlara taşımak için de yaklaşık 10 BDP'li kadının havaalanına girişine izin verildi. Binlerce kişinin bekleyişi devam ederken uçağın yaklaşık 20 dakika sonra inmesi bekleniyor. DİHA

Editör: Wan Haber