Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü (KOM), gençleri uyuşturucudan uzak tutmak için çeşitli kurslar açtı. Kursları denetleyen İl Emniyet Müdürü Recep Güven, gençlere "Biz emrinizdeyiz, yeter ki siz bir şeyler isteyin" dedi.
Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı KOM, dezavantajlı gençleri tespit ederek onlara istedikleri alanda beceriler kazandırıyor. Resim, bağlama, gitar, ebru, bilgisayar, İngilizce, matematik ve el sanatları gibi dallarda 22 polis memuru tarafından 5 bin öğrenciye kurs veriliyor. Şehitlik semtinde bulunan Gençlik Destek Merkezi'ni ziyaret eden İl Emniyet Müdürü Recep Güven'e, KOM Şube Müdürü Dr. Hakan Cem Çetin, Emniyet Müdür Yardımcısı Erkan Demircan ve emniyet mensupları da eşlik etti. Ders verilen sınıflara giren Emniyet Müdürü Güven, hem gençlerin çaldığı şarkıları dinledi hem de onlara eşlik etti. Gençlere seslenen Güven, "Biz emrinizdeyiz, yeter ki siz bir şeyler isteyin, biz onun için varız. Bu arkadaşların hepsi Diyarbakır'a bu güzel gençlik için geldiler. Hepiniz benim evladım yaşındasınız ve çocuğum kadar kıymetlisiniz en az. Bu ülkenin geleceği sizlersiniz, sizlerden çok ümitliyiz. İnşallah kabiliyetlerinizi geliştirerek büyük sanatçı olmanızı görmemizi sağlarsınız" diye konuştu.
Sınıfları tek tek dolaşan Güven, gençlerin söyledikleri şarkıları dinledikten sonra onları tek tek tebrik ederken, bu tür kursların sürekli devam edeceği müjdesini de verdi. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan İl Emniyet Müdürü Recep Güven, öncelikle hedeflerinin dezavantajlı gençleri uyuşturucu ve benzeri maddelerden uzat tutmak olduğunu kaydetti. Güven, "Daha önceden başlatılmış olan faaliyetlerimiz var. Gençlerimizin hem uyuşturucu kullanımı ile ilgili farkındalığını arttırmak, hem de estetik duygularını geliştirerek mevcut yeteneklerini geliştirip onların anlamlı birlikteliklerini sağlamak, geleceğe daha sağlıklı insanlar kazandırmak için kurslar düzenliyoruz. Arkadaşlarımızın çok emekleri var ve öğretmenleri daha önceden eğitim alıp, pedagojik formasyonu olan memur arkadaşlarımızdan oluşuyor. Gönüllerini koyuyorlar bu işe ve gençler de kendilerine sunulan bu emeği fazlasıyla karşılığını vererek taçlandırıyorlar. Çok güzel ve olumlu şeyler görüyoruz. Arkadaşlarımız hem kendilerini olumsuz ortamlardan kurtarmış oluyorlar, hem yeteneklerini geliştiriyorlar, hem de kaynaşıp arkadaşlıklarını geliştiriyorlar. Öğrencilerimiz daha çok dezavantajlı grupta olan gençlerden oluşuyor. Belki çok fazla imkanı olmayan, kursa gidemeyecek gençlerimiz ve mümkün oldukça okullarda öğretmenler ve rehber hocaları aracılığı ile öğrencileri tespit edip onların buraya gelmelerini sağlıyoruz" şeklinde konuştu.
Güven, şu anda 5 bin öğrenciye kurs verdiklerini, ileriki dönemlerde bu sayıyı 18 bine ulaştırmayı düşündüklerini sözlerine ekledi.
(RB-YRT-CC-Y)

25.01.2013 17:28:36 TSI

Editör: Wan Haber