Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı tarafından mobil kısırlaştırma ve hayvan ambulansı satın alındı.
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından başta trafik kazaları olmak üzere her türlü darbe ve yaralanmalara maruz kalan hayvanlara anında ve yerinde acil müdahale yapmak üzere hayvan ambulansı satın alındı. Araç aynı zamanda gerek Büyükşehir Belediyesi sınırlarına bağlanan 85 yeni mahalle ve gerekse yeni yasa ile Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi sınırlarının genişleyip il sınırı olması nedeniyle önceden hazırlık yapılarak, ilçelerde yerinde kısırlaştırma yapma amacını taşıyor. İçerisinde iki adet ameliyat masası, jeneratör, sterilizatör, ecza dolabı, kombine sedye ile ihtiyaç duyulan gerekli malzemeler ve aşı dolabı bulunan araç, her türlü ihtiyacı karşılayacak.
Orman ve Su İşleri Müdürlüğü temsilcileri, Diyarbakır Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Sevgi Ekmekçiler, Sağlık İşleri Daire Başkanı Nedim Yaşlı ile birlikte Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'ni ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Hayvan Bakımevi Sorumlusu Veteriner Hekim Yılmaz Gümüş'ten araç hakkında bilgi aldı. Diyarbakır Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Sevgi Ekmekçiler, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin hayvan hakları ve korunması konusunda Türkiye'de ilkleri gerçekleştirdiğini söyledi. Bazı illerdeki belediyelerin aldıkları araçların yetersiz olduğunu aktaran Ekmekçiler, Türkiye'de bu kadar donanımlı bir ambulansın ilk kez alındığını belirterek, "Diyarbakır Belediyesi ve Osman Baydemir her zaman ilkleri gerçekleştiriyor. Bunun için sadece ben değil, Türkiye'deki bütün hayvan dostları ve dernekleri sizi takdir ediyor" dedi.
Hayvan Barınağı'nın kuruluşundan bugüne kadar gösterdikleri paydaşlık ve destekten dolayı teşekkür eden Baydemir de, çalışmaları yürütürken derneğin görüşlerini, katkılarını ve eleştirilerini dikkate aldıklarını belirtti. Baydemir, "En nihayetinde hepimizin ortak amacı katkı sunmaktır. Dolayısıyla insan evladının maneviyatının ve doğanın diğer canlılarıyla olan barışına katkı sunmaktır. Bütün canlılar güven içerisinde yaşam hakkına sahiptir. Bizim görevimiz de bunun koşullarını oluşturarak hizmet etmektir. Bu işbirliğimiz devam etsin ve Türkiye'deki diğer illere örnek olsun" şeklinde konuştu.
Baydemir, Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'nin birçok üniversitede bile tam teçhizatlı olmayan, Türkiye genelinde hayvan bakımevlerinde bulunmayan operasyon odası, röntgen cihazı, ultrasonografi cihazı ve kan muayenesinde kullanılan hematoloji cihazıyla donatılmış üniteleriyle tam teşekküllü bir hayvan hastanesi olarak hizmet verdiğini sözlerine ekledi.
(ÜN-YRT-CC-Y)

04.02.2013 17:41:26 TSI

Editör: Wan Haber