Geçtiğimiz aylarda geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Ekrem Tarhan’ın ailesine Diyanet-Sen Van Şubesi üyeleri tarafından 15 bin TL’lik ferdi kaza sigortası çeki verildi. Verilen çek ile fotoğraf çeken Diyanet-Sen Van Şubesi üyeleri çektirdikleri fotoğrafı ajanslara dağıtarak haber yaptırdı. Amaçlarının yardım mı reklam mı olduğunu anlaşılamayan üyelerin göstere göstere yardım etmesi dikkat çekti.

İşte o haber;

Diyanet-Sen Van Şubesi, 15 kasım 2012 tarihinde trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Gevaş ilçesinin Kuşluk köyü camii imam hatibi ve Diyanet-Sen üyesi Ekrem Tarhan’ın ailesini yalnız bırakmadı. Diyanet-Sen Van Şube Başkanı Nurullah Arvas, beraberindeki yardımcıları Ahmet Gülaçar ve Ali Kalkan ile bir grup meslektaşı tarafından merhum Ekrem Tarhan’ın ailesini ziyaret ederek acılarını paylaştı. Burada konuşan Diyanet-Sen Şube Başkanı Nurullah Arvas, “Hocamıza Allah’tan rahmet diliyoruz. Çocukları, onun bize emanetidir. Elimizden gelen yardımı yapmaya çalışacağız. Sendikamızın bir katkısı olarak 15 bin TL’lik ferdi kaza sigortası çekini sizlere veriyoruz. Bir nebze de olsa destek olabilirsek ne mutlu” şeklinde konuştu.

 

Günün Hadisi: “SAĞ ELİNİN VERDİĞİNİ SOL ELİN GÖRMESİN"

Anlamı: Bir yoksula, bir hayır işine yaptığınız yardımı, en yakınlarınız dahi bilinemelidir. Çünkü bu çeşit yardımlar dini, ya da sosyal bir ödevdir. Amaç kendini göstermek değil, bir yaraya merhem olmaktır. Herkes görsün, işitsin, kendisini övsün diye yapılan yardım, din ya da insanlık duygusu ile yapılmış iyilik olmaktan çıkar.

Editör: Wan Haber