Memur-Sen'e bağlı Türkiye Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası (Diyanet-Sen) Osmaniye Şubesi'nin 1. Olağan Genel Kurulu yapıldı. Tek liste ile gidilen seçimde Kurucu Başkan Adnan Yiğit tekrar başkanlığa seçilerek, güven tazeledi.
Yeni Buluş Yemekçilik ve Düğün Salonu'nda yapılan genel kurul, Kur'an-ı Kerim okunması ile başladı. Divan Başkanlığı'nı Diyanet-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ali Bayır'ın yaptığı Genel Kurul'da konuşma yapan Kurucu Başkan Adnan Yiğit, "Öncelikle Memur-Sen'in Kurucu Genel Başkanı Merhum Mehmet Akif İnan, Diyanet-Sen'in kurucusu Merhum Ahmet Yıldız'a ve sendikamızdan vefat edenlere Allah'tan rahmet diliyorum. Sendikamız Diyanet-Sen, 2004 yılında aldığı birinciliği ve yetkiyi üye sayısını artırarak sürdürmektedir. Sayenizde 2010 yılından bu yana da ilimizde yetkili bulunmaktayız. Birlikte rahmet ve bereket vardır düşüncesinden hareketle örgütlenen, bu örgütlenmeyi yetki ile taçlandıran ve 9 yıldır zirvede kalmayı başaran Diyanet-Sen, 65 binlere ulaşmış üye sayısı ile yoluna siz değerli üyelerinden aldığı destek ve güçle devam etmektedir. Biz Diyanet-Sen'liler ilkeli, dürüst, sürekli kendini değiştiren ve geliştiren, maddi-manevi değerlerimize ve kültürümüze sahip çıkan bir anlayışla bu mücadelemizi sürdürdüğümüz için başarılıyız. Başarılı olmaya, tabanımızın sesini en güçlü şekilde ifade etmeye devam edeceğiz. İşte bu ilkeler dahilinde herkesi, ilkeli ve güçlü sendikacılık hedefine birlikte hareket etmeye davet ediyoruz. Çünkü biz hizmet kolumuzda kötünün iyisi olmak değil Türkiye'nin en iyi sivil toplum örgütü, Diyanet ve Vakıf görevlileri hizmet kolunda en iyi hizmeti ortaya koymayı hedefliyoruz" dedi.
Sendikasının hedef ve ilkeleri ile ilgili bilgi veren Yiğit, şunları söyledi:
"Siyasi ve ideolojik sendikacılık yerine, bağımsız ilkeli hizmet sendikacılığı yapmak. Düşünce, fikir ve inanç özgülüklerinin önündeki engellerin kaldırılmasını istemek. Ücretlerin yükseltilmesini istemenin yanında, hizmetin verim ve kalitesini yükseltmeye çalışmak. Servet düşmanlığı yapmak yerine, ücretlerde eşitlik ve adaleti savunmak. Toplantı, gösteri ve yürüyüş adına tahripkar hareketler yerine, sorunları diyalog ve kamuoyu desteğiyle çözmek. Ebedi muhalefet örgütü olmak yerine, doğrunun yanında yanlışın karşısında olmak. Kadınların her platformda kendilerini ifade edebilmelerini savunmak önceliğimizdir."
Genel Kurula İl Başkanı Emir Hasan Arslantaş ile katılan AK Parti Osmaniye Milletvekili Dr.Suat Önal da genel kurulun hayırlı olması dileğinde bulundu.
Genel kurula Memur-Sen'e bağlı sendikaların temsilcileri ile üyeler katıldı. Tek liste ile gidilen seçimde Adnan Yiğit tekrar başkanlığa seçildi. Yiğit başkanlığındaki yönetim kurulunda başkan yardımcılığı görevlerine İdris Yaylamaz (Başkan Vekili), Celal Karakuş (Teşkilatlanma), Ganimet Sağlam (Mali İşler), Yusuf Asarkaya (Basın ve İletişim), Mahmut Bozdoğan (Toplu Sözleşme ve Mevzuat), Ali Şenol Özen (Eğitim ve Sosyal İşler) getirildi. Bu arada Denetleme Kurulu Ramazan Karcı, Üzeyir Gök, Hanifi Kürtül, Disiplin Kurulu ise Mustafa Keleş, Ömer Bahçeci, Mehmet Nuri Günbaran isimlerinden oluştu.
(ACK-Y)

26.01.2013 17:03:58 TSI

Editör: Wan Haber